Pazartesi, Ocak 21, 2008

Minikler Yıldızlar Salon Türkiye Şampiyonası 05-07 Şubat 2008 - Ankara

TÜRKİYE OKÇULUK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Sayı : OKFED–2008- .../…/2008
Konu :
GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Okçuluk Federasyonunun 2008 yılı faaliyet programında yer alan Minikler-Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 05–07 Şubat 2008 tarihlerinde Ankara’da Cebeci Hentbol Salonunda yapılacaktır.
Anılan yarışma ile ilgili kurallar aşağıda belirtilmiştir.
1-Yarışma, Recurve-Compound yay, Minikler ve Yıldızlar, bay-bayan, kategorilerinde yapılacaktır.
2-Minikler 1994–1995–1996 doğumlular ve 1997–1998–1999 doğumlular olmak üzere 2 ayrı kategoride yarışacaklardır.
3- Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde ayrı ayrı tasnif yapılıp, her iki grupta da eleme turları sonunda madalya verilecektir. Miniklerde 18 mt mesafeden 2x30 ok, 30 metre Hedef Kâğıdına atış yapacaklardır. Miniklerde ve Yıldızlarda takım yarışmaları yapılacaktır. Miniklerde takım yarışmalarında yaş grubu ayrımı yapılmayacaktır
4–1992–1993 doğumlular Yıldızlar kategorisinde yarışacaklardır. 2x30 ok, 18 metre hedef kâğıdına atış yapacaklardır.
5-Yarışma Okçuluk Federasyonu Yarışma kuralları ile FITA kurallarına göre yapılacaktır.
6-Yarışmaya davet edilen antrenör, yönetici ve sporcular yarışmadan bir gün önce Ankara’da bulunacaktır.
7-Yarışmayla ilgili Teknik Toplantı 04 Şubat 2008 günü saat 18.00’de, Cebeci Hentbol Salonunda yapılacaktır.
8- Yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacak olan yarışma teknik toplantısına katılma Belgelerinde adı geçen antrenör veya idareci, katılma belgelerinin aslı ve sporcuların lisansları ile katılmak zorundadır. Katılma belgelerinde, sporcuların branş, kategori ve kulüpleri açıkça belirtilecektir.
9-Yarışmada geçerli vizeye sahip lisans dışında hiçbir belge kabul edilmeyecektir.
10-Yarışmaya katılacak sporcu ve antrenörlerin Okçuluk Yarışma yönetmeliğinde belirtilen kıyafet ve esaslarına uymaları zorunludur.
11-Hakemlere ait görevlendirme Federasyonumuz tarafından yapılmakta olup gerekli geçici görev izinleri kendi bölgelerince alınacaktır.
12-Yarışmaya iştirak edecek hakem, idareci, antrenör sayıları aşağıda çıkartılmıştır. İller istediği kadar sporcu getirebilir.
13- Yarışmalara FITA kuralları çerçevesinde isteyen dilediği kadar sporcu getirebilecektir. Yarışmalara 6 sporcuya kadar iştirak eden iller 1 antrenör, 6-12 sporcu arasında katılanlar 1 antrenör, 1 idareci, 15 sporcu ve üzeri katılanlar 1 idareci, 2 antrenör getireceklerdir.
14-Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince düzenlenecek resmi katılım yazıları dışında, Federasyonumuzca önceden yarışma serilerinin ve hedef numaralarının belirlenebilmesi için yarışmaya katılacak olan kafilelerin yarışma katılım formlarını doldurup 01 Şubat 2008 tarihine kadar 0312 3100752 Fax numarasına bildirmeleri gerekmektedir. Yarışma katılım formu http://www.turkisharchery.org alınabilir.
15-Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden tasdikli kafile listesi olmayan kulüp ve il takımlarına ödeme yapılmayacaktır.
16-Yarışmalarda, Yıldızlarda Miniklerde ve Süper Miniklerde bireysel sıralamada ilk 16 ya, kalan sporculara ve bireysel ve takımlarda eleme atışları sonunda ½ Final atışı yapan sporculara ve İdarecilerine harcırah ödenecektir. (Ankara ili hariç) Ayrıca; yarışmaya katılan takımların bütün Antrenörlerine harcırahları ödenir. Sıralamaya giremeyip harcırah alamayan Sporcu ve İdarecilerin harcırahları uygun görülmesi halinde İl Müdürlüğü imkanı ile karşılanabilir.



Zeki ÖZTÜRK
Okçuluk Federasyonu
Genel Sekreteri
DAĞITIM: Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne;
Adı Soyadı : Görevi:

-----------------------------------------------------------

- Orjinal Kaynak : www.turkisharchery.org

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çanakkale minikler yarışmasında türkiye şampiyonu olan metehan buluttan ankara yarışmalarında da iyi dereceler bekliyor yarışmaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum kadri nail bulut

Adsız dedi ki...

kayserı de ucunculuk odulu alan abdullah yusa gungore ankarada gurup olarak ve ozellıkle kendısıne basarılar dılıyorum....

Adsız dedi ki...

Gakgoşlar diyarı Elazığ'ın Okçuluktaki gururu Metetahan BULUT'a sonsuz başarılar dileriz ÖZGE-MİNE-MUAMMER BULUT

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters