Cuma, Ocak 11, 2008

Çalıştırıcı Semineri . 05-06 Ocak 2008. Antalya

ÇALIŞTIRICI SEMİNERİ 2008

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından her yılın başında düzenlenen okçuluk çalıştırıcısı semineri Antalya’da 5–6 Ocak 2008 tarihinde yapıldı.
İstiklal Marşımızın söylenmesi ve ardından Federasyon Başkanımızı Abdullah Topaloğlu’nun konuşması ile başlayan seminerin en önemli konusu yeni Baş Çalıştırıcımız Kim Young-Ho idi

Federasyon Başkanımız 2008 yılı programı ile açıklama yaptıktan sonra yeni baş çalıştırıcımız Kore’li Kim Young-Ho’yu Çalıştırıcılarımızla tanıştırdı. Kısa bir tanışma konuşması yapan yeni baş çalıştırıcımız daha sonra okçuluk hakkında genel bilgi verdi.
2 gün süren seminerde Gülşen Güler Balcı (güvenlik), Nejat Üstün (alt yapı), Viladimer Lekveishvili (antrenman programlama), Ahmet Kütahyalı (ısınma, güç geliştirme ve dayanıklılık) ve son olarak Cumhur Yavaş (sporcu seçimi ve genel çalışma programları) sunumlarını yaptılar.
80 kadar çalıştırıcımızın katıldığı seminer Pazar günü 100. Yıl Okçuluk Tesislerinde yapılan uygulamalı çalışmalar ve kapanış ile sona erdi.
Tüm çalıştırıcılarımız başarılar dileriz. ( Okçuluk Federasyonu )

- Kaynak : www.turkisharchery.org

* * * * * * * * * * ******************* * * * * * * * * * * *

- Okçuluk antrenörü seminerinde yeni Milli Takımlar Baş Antrenörü Sayın Kim Jeong-Ho' nun kendinden emin ve ümit verici konuşmaları dikkat çekiciydi. Hoca'nın verdiği çarpıcı teknik bilgilerle, şimdiye kadar çok basit teknik detayları gözden kaçırdığımızı görmüş olduk.Hoca ders notlarını Türkçeye çevirtip herkeze dağıtacağını da belirtti. Hoca çok tecrübeli, yıllarca Kore Okçuluk Milli Takım Antrenörlüğü yapmış, FITA' da görev almış gerçekten tecrübeli, zeki ve mütevazi bir değer.Bildiği herşeyi Türk antrenörlerine aktaracağını söyleyen Sayın Kim Jeong-Ho, ileride bir çok Türk okçuluk antrenörünün yurdışında görev yapabileceğini de söyledi.
- Seminerde anlatılan derslerin hepsi ileride PDF dosyası oarak okçuluk federasyonunun sitesinde yayınlanacağıda bildirildi.
- Antrenör Seminerine Katılan Tüm Antrenör Arkadaşlar ( Resim ) ... >>>

- Kim Hoca'yla Antalya Okçuluk Sahasında Hatıra Fotoğrafı Çektirdim.


- Tabi ki, bir kişi sadece teknik anlamada Türk okçuluğunu kalkındıramaz ama Hoca'nın bizlere çok şeyler kazandıracağını biliyorum, dört beş bölgede yetişen milli sporcular bundan sonra bir çok ilde de yetişecek artık. Hoca yanına değişik antrenörler alarak eğitecek ve Türkiye genelinde kalifiye antrenör sayısı artacak, milli takım da başarılı genç antrenörler görev yapacak.
- Yetişen genç antrenörlerin istihdamı için Okçuluk Federasyonu Başkanı Sayın Abdullah Topaloğlu gerçekten uğraş veriyor, ileriki zamanlarda bölgelerimizde bir çok antrenörlerimiz kalıcı olarak göreve başlayacak inancındayım.
- Hoca'dan beklentilerimiz çok fazla, inşaallah ülkemizde uzun zaman kalır da Türk okçuluğu istediğimiz seviyeye ulaşır.
- Okçuluk antrenörlüğünün bir meslek sayılması içinde girişimlerin bulunulması lazım ki devlet teşekküllerine direk okçuluk antrenörü alınabilsin.

Kim hoca kimdir ? :
- Kore Okçuluk Milli Takımında baş antrenör olarak 1983~1984, 1989~1991, 1996~1998, 2001~2002 dönemlerinde görev yaptı.
- 2006-2007 yıllarında Mısır / Kahire de MEAC (Middle east archery center ) da FITA Antrenörü olarak görev yaptı.

Hiç yorum yok:

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters