Pazartesi, Ocak 28, 2008

Gençler ve Büyükler Salon Okçuluk Yarışması , 25-27 Ocak 2008 , Aksaray

- YARIŞMANIN TÜM SONUÇLARI ...>>>

Yarışmanın Değerlendirilmesi :

- Salon Yarışmaları kısa mesafe olduğu için aynı zamanda hava koşullarından da etkilenmediğinden her zaman süpriz sonuçlara açıktır. Bu yarışmada da bir çok yeni sporcu arkadaşımız güzel derceler elde ettiler, bu sonuçlar sonunda iyi motive olan genç arkadaşlarımız ileride açık hava koşullarında da aynı başarıya ulaşmak için daha çok çalışacaklardır.
- Fakat; başarılı, heyecanlı ve istek dolu gençlerimizi malesef ileride tam verimli çağlarında kaybediyoruz. Çünkü hayatlarını devam ettirebilmeleri için çalışmak zorunda olduklarından, Türkiye şartlerında spor yapmaya malesef vakitleri kalmıyor. Son yıllarda yapılan güzel uygulamalar sayesinde sporla ilgili bölümlerden mezun olan milli sporcularımıza öğretmenlik hakkı doğduğu için bir nebze rahatladık. Okçuluk sporundan da bir kaç değerli okçumuz bu haktan faydalandı ve hem öğretmenlik yaparken aynı zamanda sporlarını yapmaya da devam ediyorlar. Tüm meslek dallarında da keşke spor yapma imkanı kanunlarla garanti altına alınabilse, inanıyorum ki o zamanTürkiye'nin adı uluslararası platformda daha çok duyulacaktır.

- Gelelim bu yarışmayla ilgili detaylara;

- Aksaray il müdürlüğü yarışmaya iyi hazırlanmış; müdür bey kendisi bizzat kafileleri konaklama sorunlarını halleti. Salon çok sıcaktı ,yemek problem olmadı. Kafilelerin taşımasını gençlik ve spor il müdürlüğü halleti. Ancak spor il müdürlüğü görevli şöforu sporculara biraz agresif davrandı.Onun dışında kültürel bir gezi tertiplenebilirdi.
- Genelde sporcuların performanslarında gözle görülür bir artış olmadı, bir kişi hariç; Bolu bölgesinden Compound yay genç erkekler kategorisinde ok atan Fatih EREZ. Fatih kardeşimiz geçen salon yarışmasında 572- puan bu yarışmada da 577- puan atarak kendini kanıtladı. Bu punları Avrupa salon yarışmasında atarsa, toplam puanda gençler sıralamasında ilk 6-7 sporcu arasına girer, Fatih eleme tur atışlarını geliştirirse, Avrupa'da derece de alır diye düşünüyorum. Bu sporcumuza yarışmaya katılma şansının verileceğini ümid ediyorum.Kendisine de başarılar dilerim.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu dediğiniz ancak, devletin başına gençken spor yapmış insanlar geçince olabilir diye dusunuyorum. Genelde yönetimde birşeyin değişmesi için az da olsa yönetenlerin çıkarı olması gerekiyor şu dönemlerde... O yüzden spor bu dönemin gençlerine daha çok aşılanmalı, daha çok yaygınlaştırılmalıdır ki ileride bunları yöneticiler de düşünebilsin... "Özellikle çok sevdiğim okçuluk için"
:);)

Adsız dedi ki...

selamlar Rıdvan hocama.yarısmalara araba rötarından dolayı geç kaldık ama yarısmaları izdedik.okçuluk sporu büyük bir hızla gelişmekte.federasyonumuzun beden eğitimi mezunu ama iş bulamayan okçuluk sporu antrenörlerine yönelik bir çalısması olur inşallah.bu şekilde bu sporun daha iyi gelişeceğini daha bilinçli sporcuların yetişeceğine inanıyorum.şimdiden teşekkürle

Rıdvan Uzuntaş ; dedi ki...

Yormlarınız için teşekkür ederim.

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters