Perşembe, Şubat 16, 2012

Mersin' li Okçuların Büyük Başarısı











Genç okçulardan büyük başarı
MUSTAFA ERCAN - MERSİN / DHA
14 Şubat 2012

Mersin'de antrenman sahaları bile olmayan genç okçular, Minikler ve Yıldız Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda 2 Türkiye birinciliği elde etti.
Isparta'da yapılan ve 29 ilden sporcuların katıldığı Minikler ve Yıldız Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Takımı'ndan Meriç Atar (15) klasik yay yıldız bayanlarda, Mustafa Özer (17) makaralı yay yıldız erkeklerde Türkiye birincisi oldu. Aynı şampiyonada makaralı yay yıldız bayanlarda Asena Soy (15) ve makaralı yay minik bayanlarda Selinaz Özdemir (13) Türkiye 2' nciliğini elde etti.
Çalışmalarını Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde kendilerine tahsis edilen açık alanda sürdüren takım, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan şampiyonalar için hazırlanıyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Aytekin Ateş, şartların son derece yetersizliğine rağmen Mersin'e madalyalarla dönmelerinin sevindirici olduğunu söyledi. Ateş, "Mersin'de okçular için bir antrenman sahası yok. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde çalışıyoruz. Akşam çalışmaları yapabilmemiz için düzenli bir sahaya ihtiyacımız var. Ancak, Mersin'de şu anda o saha olmadığı için zor şartlar altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 20 sporcumuzun 10'u elit sporcular. Isparta'da Türkiye şampiyonluğu, Türkiye takım 3'üncülüğünü elde ettik. Bu başarının da devamının geleceğine inanıyorum"dedi
OKUL KORİDORUNDAN ÇIKAN ŞAMPİYON
Klasik yay yıldız bayanlarda Türkiye Şampiyonu olan Meriç Atar, sahalarının olmaması nedeniyle düzenli antrenman yapamadıklarını belirterek, "Okçuluk sporunu 5 yıldır yapıyorum. Okuldaki koridorda da bile antrenman yapıyorum. Isparta'da emeğimizin karşılığını aldık. En büyük hedefim Milli Takıma girmek"diye konuştu. Aynı yarışmada Türkiye 2'incisi olan Asane Soy, daha büyük başarı için Mersin'de mutlaka antrenman sahalarının bulunması gerektiğini anlattı. Olumsuz koşullara karşın haftanın her günü antrenman yaptığını belirten Soy, şöyle dedi: "Her antrenmanda en az 300 ok attım. Disiplinli bir şekilde çalıştım. İyi bir çalışma ortamımız olmamasına rağmen başarılı olduk. İmkanlarımızın daha iyi olması halinde büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum."

- Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/spor/digersporlar/19914423.asp

Hiç yorum yok:

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters