Spor Engel Tanımaz Projesi : BOLU’ DA OKÇULUK
Polis memuru ve aynı zamanda okçuluk antrenerü A. Soner Mersinli' nin üstün gayretleriyle Bolu' da Okçuluk sporu her kesim tarafından yapılmaya başlandı. Daha önceki yıllarda Van' da okçuluk sporunu başlatan ve milli takıma sporcu veren A. Soner Mersinli, tayini Bolu' ya çıkınca Okçuluk sporunu burada da yayıp geliştirmek için çalışmaya başladı.
Projenin Amacı : Toplumsal ve kurumlar arası bütünleşmeyi sağlamak, bedensel engelli çocukların sosyalleşerek toplumdan soyutlanmalarını, hayattan kopmalarını engellemek, yaşadıkları olumsuzluklardan dolayı yaşadıkları şoklardan kurtulmalarını sağlamak. Engelli ve sağlam çocukların, Polisin ve toplumu oluşturan her bireyin bütünleşmesini sağlamak. Toplumumuzda engellilerinde var olduğunu her yaştaki bireye kabullendirmek. Kötü alışkanlıklar ve arkadaşlıklar edinmelerinin önüne geçerek, toplum içerisinde kendine güvenen, özverili, başarılı bireyler olarak saygın bir yer edinmelerini sağlamak. Fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek. Uzun dönemde sporu meslek haline getirerek maddi gelir sağlamak.
Bolu Polis Spor Gücü Spor Kulübü yapılanmasıyla, Bolu Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliğinin desteği ile sporcu aileleri, sporcular ve çevresindeki herkesin Polisler ile temas halinde olmalarını sağlamak. Bu sayede sivil vatandaşların Emniyet Teşkilatını ve mensuplarını daha yakından tanımalarını sağlayarak, gerektiğinde sadece suçluları yakalayan değil, toplumun her bireyine sahip çıkan bir teşkilat olduğunu göstermek. Polis-Halk ilişkisini en üst düzeye taşımak,
Proje Ortakları : Bolu Valiliği, Emniyet Müdürlüğü (Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği),Türkiye Okçuluk Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bolu Belediye Başkanlığı,Abant İzzet BAYSAL Üniversitesi,Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü,
Projede Son Durum : 16 şubat 2011 tarihinde proje kapsamında dahil ettiğimiz engelli ve diğer çocuklarımızla birlikte toplamda 37 sporcumuzla antrenmanlarımız haftanın 7 günü Emniyet Müdürlüğü Spor Salonunda devam etmektedir. Engelli sporcularımız okçuluk sporunu çok sevmişler ve takıma çabuk adapte olmuşlardır. Okçuluk çalışmaları antrenör A. Soner Mersinli denetiminde devam etmekte olup, katılımcılar okçuluk branşında hızlı bir ilerleme göstermektedirler.
Engelli Sporcularımız Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen minibüs ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince görevlendirilen polis memurları ile evlerinden alınarak aileleri ile birlikte spor salonuna getirilmekte ve antrenman sonrası aynı şekilde evlerine bırakılmaktadır.Eğitim Dairesi Başkanlığından temin edilen bütçe ile malzeme temin edilmektedir.
Projeye Bolulu iş adamı sayın Hasan KANCA tarafından engelli sporcularımız için malzeme temin edilmiştir.
Türkiye Okçuluk Federasyonunca temel eğitim ve geçiş malzemeleri ve hedef temini sağlanmıştır. Sporcuların tekerlekli sandalyeleri akülü olması nedeniyle taşınamadığından Bolu Belediye Başkanlığı Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğünden temin edilen 5 adet tekerlekli sandalye sayesinde servislerde sandalye taşıma zorunluluğu ortadan kalkmıştır.
Bazı engelli bir sporcumuzun fiziksel yapıları yeterli olmadığından Fizyoterapisti ile irtibata geçilerek, yay kullanmaya uygun bir protez yaptırılmıştır.Hiçbir sporcu zorunlu haller dışında antrenmanı aksatmadan devam etmekte ve tüm ailelerden çocuklarının gelişimi ile ilgili olumlu tepkiler alınmaktadır. Sporcuların beslenmelerinde artış ve düzenli beslenmeye başlamaları, ders çalışmalarında artış ve aynı zamanda sınav notlarında yükselme, içine kapanıklıktan sosyalleşmeye başlama (evde aileleri bile konuşmayan engelli çocuklarımızın hocası ve diğer sporcularla iletişim kurarak ailelerini bile şaşırtması.). Dikkat dağınıklığı çeken çocuklarımızda düzelme ve daha bir çok konuda olumlu değişimlerin olması, projenin amacına hizmet etmesi gerek aileleri ve gerekse bizleri sevindirmektedir.
Abant İzzet BAYSAL Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu yetkilileri ile görüşülerek açık hava antrenmanları için bünyesinde bulunan futbol sahasının kullanımı için onay alınarak uzun mesafa atışları için saha emin edilmiştir.
Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce seyahat ve konaklama giderleri,sarf malzeme temini ve sarf malzeme temini sağlanmıştır.
Spor Engel Tanımaz Projesi daha 1 yılını doldurmadan ulusal yarışmalara Bolu Polisgücü Kulübü olarak yarışmalara katılmaya başlamıştır.
Proje 17 Ocak 2012 Bolu Valisi sayın İbrahim ÖZÇİMEN'nin katılımı ile tanıtılmıştır.
Polisgücü Spor Kulübü sporcuları ve antrenörü olarak 01.02.2012 günü Spor Engel Tanımaz Porojesine verdiği desteklerinden dolayı Bolu İl Emniyet Müdürü sayın Sabri DURMUŞLAR'a ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeline teşekkür ziyaretinde bulunmuşlardır.
Cuma, Şubat 10, 2012
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )
-
►
2015
(1)
- ► Mayıs 2015 (1)
-
►
2013
(4)
- ► Ağustos 2013 (1)
- ► Haziran 2013 (2)
-
▼
2012
(16)
- ► Kasım 2012 (2)
- ► Eylül 2012 (1)
- ► Ağustos 2012 (1)
- ► Temmuz 2012 (1)
- ► Mayıs 2012 (2)
- ► Nisan 2012 (1)
- ▼ Şubat 2012 (4)
-
►
2011
(10)
- ► Aralık 2011 (1)
- ► Kasım 2011 (1)
- ► Temmuz 2011 (1)
- ► Haziran 2011 (1)
- ► Şubat 2011 (1)
-
►
2010
(13)
- ► Aralık 2010 (3)
- ► Eylül 2010 (1)
- ► Ağustos 2010 (1)
- ► Temmuz 2010 (2)
- ► Haziran 2010 (2)
- ► Nisan 2010 (2)
-
►
2009
(10)
- ► Eylül 2009 (1)
- ► Ağustos 2009 (2)
- ► Haziran 2009 (3)
- ► Mayıs 2009 (2)
-
►
2008
(26)
- ► Ağustos 2008 (2)
- ► Haziran 2008 (1)
- ► Mayıs 2008 (4)
- ► Nisan 2008 (3)
- ► Şubat 2008 (3)
-
►
2007
(21)
- ► Aralık 2007 (4)
- ► Kasım 2007 (4)
- ► Eylül 2007 (1)
- ► Ağustos 2007 (1)
- ► Temmuz 2007 (1)
- ► Haziran 2007 (3)
- ► Nisan 2007 (1)
-
►
2006
(4)
- ► Aralık 2006 (1)
- ► Kasım 2006 (2)
Okçuluk ve Fatih
Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".
Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".
Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
Okçuluk Bir Ata Sporudur
Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>
Hakkımda
- Rıdvan Uzuntaş ;
- KOCAELİ, İzmit, Türkiye
- 1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder