Çarşamba, Mayıs 28, 2008

Antalya -2008- Okçuluk Dünya Kupası' nın Değerlendirmesi

- Yarışmanın 1. günü :
- Zekiye yine Milli takımın üstünde bir puan atarak Dünya' nın dev okçularıyla mücadele ediyor,bayan sporcularımıza başarılar diliyoruz.

-Kendisi gibi atmadıktan sonra Begül'ü NEDEN yarıştırıyorsunuz ki, bu kupada yarışmak zorundamıydı. Gelecek vadeden bir sporcunun psikolojisini pozitif yönde geliştirmek gerekmez mi ? Bir zamanlar gençlerde ok atarken İtalyan Toleto' yla çekişen bu sporcumuz değilmiydi. İtalyan okçu bu yarışma üst sıralarda yer alırken; sporcumuza yaptığımıza bakın.

- Allah'tan Avusturalya'lı okçu HOLMES Kellie takımında yer almadı ve ok atamadığı için Avusturalya takım olamadı da dört takım var, biz de makaralı bayan takımı olarak ilk dörde otomatik olarak girdik, yoksa beşinci olarak elenecektik. Bu şansı değerlendirelim, madalyaya en yakın makaralı bayan takımı görünüyor.Ferdi elemelerde de inşaallah iyi mücadele bekliyoruz sporcularımızdan.
- Compound yay erkeklerde özellikle Dinçer Ekiz' den 685 'in üzerinde puan bekliyorduk ama olmadı, erkeklerin hepsinin eleme turlarında ve takım atışlarında çok iyi mücadele edeceklerine eminim.
- Takımda ok atacak recurve yay erkek sporcularımız toplamda güzel puan çıkardılar, inşaallah eleme turlarında ve takım atışlarında da başarılı olurlar.
-
- Yarışmanın 2. günü:
- Bu gün yapılan ferdi eleme tur atışlarında ilk dörde kalamadık.
- Tüm sporcularımız elendi, en iyi performansı recurve yay bayanlarda Zekiye ilk 16 ya kalarak elde etti. Yarışmalarda, recurve yay bayanlarda yine Kore çok iyiydi, ilk dörde 3 sporcuları kaldı. -Compound yay erkek sporcularımız istenilen çıkışı yapamadılar.Bu kategoride Dejan SITAR yine final atacak, Avrupa Şamp. da 2. olan Slovak sporcu bu sefer şampiyon olabilir.
-Compound yay bayanlarda Sevin Kuzu tecrübeli Rus rakibi karşısında inanılmaz bir mücadele sergiledi, 113 puan atan sporcumuz 2 puanla rakibine elendi, rakibinin de övgüsünü alan Sevinç ilerisi için ümit verdi.Compound yay bayanlarda Rus sporcular ilk dörde kalamazken, Amerikalı ünlü isim VAN NATTA J (USA) ve İtalyan SALVI E (ITA) final atacaklar.

-Recurve yay erkeklerimizin hepsi ilk turda elendi, oysa Serdar ve Tunç' tan ümitliydik. Bu dalda ilk dörde bir Hintli,bir Amerikalı ve iki koreli sporcu kaldı.
-Ümitlerimiz yarınki takım yarışlarına kaldı, sporcularımıza takım atışlarında başarılar diliyoruz.

................................ -Resimler FITA' dan .


- Türkiye Bayan Compound Yay Sporcularımızın Yarışma Videosu : ... >>>

- Yarışmanın 3. günü :

-Bu günkü takım atışları sonunda; recurve yay bayanlarda Kore, erkeklerde Hindistan şampiyon oldu. Compound yay bayanlarda Rusya şampiyon olurken, erkeklerde inanılmaz bir çekişme sonunda Amerika'yı geçen İtalya şampiyon oldu.
-Sahilde yapılan yarışmalarda; compound yay bayan takımımız ve recurve yay erkek takımımız 4. oldular.


- Ülkemizdeki bu turnuvada geçen yıl olduğu gibi yine derece alamadık.
-
Yine yarışma organizasyonunu güzel yaptık !

- Yarışmanın 4. günü :

- Kore' liler recurve yay dalında yine şov yaptılar; ferdi elemeler sonunda bayanlarda ve erkeklerde 1. ve 3. sırayı aldılar.

- Compound yay dalında İtalyanlar hem bayanlarda hemde erkeklerde ferdi birincilikleri aldılar. Amerikalı erkekler bu sefer ferdi derece alamadı.

- HABERLER ( FITA) ... >>>

- Bu sonuçlardan sonra şükretmek lazım, Pekin olimpiyat oyunlarına okçuluk dalında, (o da sporcularımızın ferdi gayretleriyle tabi ki) iki sporcuyla katılabilmemiz çok büyük başarıymış !

- Bundan sonra detaylı yorum yapmayacağım .

- Yıllardır neden okçulukta bir sistem kurulamadı demiyeceğim.

- Ata sporumuz olan okçuluk neden tabana yayılamadı, halk sporu yapılamadı demiyeceğim.

- Daha bir çok şey demiyeceğim, çünkü hiç bir şey değişmiyor.

- Allah; art niyetsiz, samimi, insana faydalı ve Türk okçuluğuna faydalı işler yapacak insanların yardımcısı olsun, vesselam. SAYGILAR .

Cuma, Mayıs 23, 2008

Pekin Olimpiyat Oyunlarına Katılacak Spor Dalları

21.MAYIS.2008

PEKİN'E 12 DALDA 58 SPORCU

Pekin'de 8-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na Türkiye şu ana kadar 58 sporcu ile katılma hakkını elde etti.
Türkiye bugüne kadar; atletizmde 13, güreşte 12, yüzmede 7, halterde 6, yelkende 5, boks ve tekvando da 4, masa tenisi ve okçulukta 2, atıcılık, judo ve bisiklette ise 1 sporcu ile olimpiyatlara katılma hakkı kazandı.

Olimpiyat Oyunları'na katılım barajının aşıldığı branşlar ve sporcular ise şöyle:

ATLETİZM
1- Elvan Abeylegesse (5 bin ve 10 bin metre) A Barajını geçti
2- Nevin Yanıt (100 metre engelli) A Barajını geçti
3- Halil Akkaş (8000 metre) A Barajını geçti
4- Eşref Apak (Çekiç Atma) A Barajını geçti
5- Özge Gürler (400 metre engelli) B Barajını geçti,
6- Türkan Erişmiş (3 bin metre) B Barajını geçti
7- Bahar Doğan (maraton) B Barajını geçti
8- Yeliz Ay Yıldız (20 kilometre yürüyüş) B Barajını geçti
9- Ercüment Olgundeniz (disk atma) B Barajını geçti
10- Svetlana Sudak (çekiç atma) B Barajını geçti
11- Abdil Ceylan (maraton) B Barajını geçti
12- Selim Bayrak (5000-10000 M)
13- Recep Çelik (20Km. yürüyüş) B barajını geçti
GÜREŞ
Serbestte, 55,60,66,74,84, 96 ve 120 grekoromende ise, 60,74,84,96,120 kilolarda kota alındı.
ATICILIK
Yusuf Dikeç (Havalı tabanca - 50 metre serbest tabanca)
YELKEN
Ertuğrul İçingir RS:x sınıfında,
Kemal Muslubaş Laser sınıfında,
Ali Kemal Tüfekci Finn sınıfında,
Deniz Çınar ve Ateş Çınar 470 sınıfında kota aldı.
JUDO
73 kiloda Sezer Huysuz kota aldı.
YÜZME
Kaan Tayla (50 metre serbest) B Barajını geçti
Derya Büyükuncu (100 metre - 200 metre sırtüstü) B Barajını geçti
Gülşah Günenç(200 m kelebek) B barajını geçti
Ömer Arslanoğlu (100 m kurbağalama) B barajını geçti
İris Rozenberger (100 m kelebek) B barajını geçti.
Serkan Atasay (200 m karışık) B barajını geçti
Volkan Atakan (100 m sırt üstü) B barajını geçti
OKÇULUK
Yusuf Göktuğ Ergin (FITA Round erkekler)
Zekiye Keskin Şatır olimpiyat kotasını aştı.
HALTER
4 erkek ve 2 bayan sporcu için kota kazanıldı.
BOKS
Yakup Kılıç (57), Onur Şipal (60), Adem Kılıççı (69), Furkan Ulaş Memiş(51) olimpiyat kotasını aldılar.
BİSİKLET
Bilal Akgül olimpiyat kotasını geçti.
TEKVANDO
Bahri Tanrıkulu,Servet Tazegül, Azize Tanrıkulu, Sibel Güler olimpiyat kotasını aştılar.
MASA TENİSİ
Melek Hu
Cem Zeng olimpiyat kotasını aldılar.
.
- Kaynak : GSGM sitesi
-

Pazartesi, Mayıs 19, 2008

Okçular,sporcular ve eğitimciler; işte Şatır' lar

Anafen Koleji, olimpiyat vizesini 12'den vurdu.
Yıllardır milli takımın değişmez ismi olan Zekiye Keskin Şatır, 3. kez katılacağı olimpiyatlarda bu kez kürsüye çıkmayı istiyor. Zekiye, Anafen Spor Kulübü'nün bünyesinde spor hayatına devam ediyor.

Her ikisi de boyunlarında asılı olan sadakla geçiriyor hayatlarını. Her ikisi de gergin yayların ağzına verdikleri oklarla hedefe kilitleniyor. Gözleri daima plakadaki hedefin tam on ikisinde oluyor.
Onlar evli olmalarına rağmen belki de en fazla ok ve yayla muhabbet kuruyor. Evet, Okçuluk Milli Takımı'nın başarılı iki ismi Zekiye Keskin Şatır ve Serdar Şatır'dan bahsediyoruz.

Yıllardır okçulukla uğraşan çift, bugünlerde tatlı bir gayret içinde. Daha önce olimpiyat oyunları, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil eden Zekiye, geçtiğimiz günlerde 2008 Pekin Olimpiyatları vizesini almayı başardı. Zekiye, geçen hafta Fransa'nın Vitel şehrinde başlayan Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda 54 sporcu arasında 6. oldu. İlk altı içinde olimpiyatlara katılacak sadece 3 sporcu vardı, bunlardan ilki de milli sporcu Zekiye Keskin Şatır'dı. Milli sporcunun eşi de olimpiyatlarda yay tutabilmek için var gücüyle gayret sarf etti ama ancak 21. olabildi. Hayatı daima sporla hemdem olan Zekiye, okçulukla birlikte beden eğitimi öğretmenliğini aynı anda yürütüyor. Hatta milli sporcu işini o kadar çok seviyor ki 2005 Akdeniz Oyunları'na 7,5 aylık hamileyken çıkmış ve gümüş madalya kazanmıştı.

Bu yılki en büyük hedefinin olimpiyatlar olduğunu belirten Zekiye, bir türlü kürsüye çıkamadığı olimpiyatlarda dereceye girmeyi istediğini söylüyor. Kısa sürede ciddi hamleler yapan Anafen Koleji Spor Kulübü'ne bu yıl transfer olan Zekiye, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda ferdi 17., 2000 Sydney Olimpiyat Oyunları'nda takımda 4. olmuştu. Avrupa şampiyonluğu bulunan milli sporcuyu kulüplerine almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Anafen Koleji Genel Müdürü ve Spor Kulübü Başkanı Reşit Taşdemir, "Sporculuk hayatı ve eğiticilik yönüyle Zekiye, bizim için çok önemli bir sporcu. Öğrencilerimize örnek gösterdiğimiz bir kişiliğe sahip. Zekiye'nin, geleceğimizin aydınlık dünyasını oluşturacak gençlerimize ata sporumuz okçuluğu sevdirip, ülkemizi yurtdışında başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz." diyor. Bilim olimpiyatlarında pek çok derece aldıklarını belirten Taşdemir, Zekiye'yle birlikte spor olimpiyatlarında da madalya almayı arzuladıklarını söylüyor. Ayrıca Şatır, sporculuğunun yanında Anafen okullarında okçuluk kulübü çalışmalarını da yürüterek geleceğin milli takımına sporcular yetiştiriyor.

Nurullah Kaya
18 Mayıs 2008, Pazar

- Kaynak : http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=690958

Cuma, Mayıs 02, 2008

İlbahar Okları Okçuluk Yarışması' nın Ardından

- Bu yarışmada sporcuların artık rüzgaradan çekinmediklerini gördüm, bu yarışmada milli takımda olmayan sporcuların bile çok yüksek puan attığını gördüm, bu yarışmada genç sporcuların kıyasıya mücadelesini gördüm,bu yarışmada compound yay sporcuların sayısının dahada arttığını gördüm. Yarışmada genç ve büyük toplam sporcu sayısı (206) iki yüz altıydı. (124) yüz yirmi dört recurve yay okçumuz, (82) seksen iki compound yay sporcumuz yarışmada mücadele etti. Recurve yay okçuluğu yapan sporcularımızın malzemelrinin yüzde doksanından fazlasını federasyon tedarik ederken, compound yay sporcuların yüzde doksanından fazlası kendi malzemelerini kendileri almışlardı.
- Ayrıca bu yarışmada 661- puan gibi Dünya standardında puan atan Cevdet Demiral' dan bahsetmeden geçemeyeceğim, kendisini tebrik ederim. Bu sporcumuzun da elinden tutalım, inanıyorum ileride uluslararası alanda çok güzel başarılar elde edecek.
- Sezonun ilk açık hava yarışması olan İlbahar Okları Okçuluk Yarışmanın sonunda önemli bir süreç başladı. İlki Avrupa Şampiyonası' nda kota alma savaşı, ikincisi ekim ayındaki Yıldızlar ve Gençler Dünya Okçuluk Şampiyonası hazırlıkları, birde mayıs sonunda Dünya Kupasının 3. ayağı var. Bu yarışmaların hazırlıkları sürecek, birde takım halinde Olimpiyatlara katılabilsek ne kadar güzel olacak. Olimpiyatlara takım halinde katılmak için verilen uğraş nedeniyle için compound yay sporcularımız bir çok yarışmaya götürülmediler ve motivasyonları epey düştü ama inşaallah bu sabırlarına değer de kota alırız, canı gönülden ülkemiz adına seviniriz.
- Gelelim gençler ve yıldızlara; ekim ayına çok var görünüyor ama çocuklarımızın hiç biri hala hazır görünmüyor. Önümüzdeki Mersin yarışmasından sonra kamplaramı alırız, bölgelerinde antrenörleriylemi sıkı çalışırlar bilemem ama Türkiyede yapılacak bir Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda lütfen artık ön plana çıkalım da madalyaları toplayalım. Bizim ülkemizde ve insanlarımızın seyredeceği bir yarışmada başarılı olmak okçuluk sporuna talebin artması demek,okçuluğun geleceğinin belkide bu yarışmayla planlanması demek, okçuluk sporuna sağlanan finansmanın artması demek ve de çok güzel bir reklam demek. Ben inanıyorum ki yetkililer bunun farkındadır ve gerekenleri yapcaklardır. Spor dolu günler, saygılar .

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters