Çarşamba, Mayıs 28, 2008

Antalya -2008- Okçuluk Dünya Kupası' nın Değerlendirmesi

- Yarışmanın 1. günü :
- Zekiye yine Milli takımın üstünde bir puan atarak Dünya' nın dev okçularıyla mücadele ediyor,bayan sporcularımıza başarılar diliyoruz.

-Kendisi gibi atmadıktan sonra Begül'ü NEDEN yarıştırıyorsunuz ki, bu kupada yarışmak zorundamıydı. Gelecek vadeden bir sporcunun psikolojisini pozitif yönde geliştirmek gerekmez mi ? Bir zamanlar gençlerde ok atarken İtalyan Toleto' yla çekişen bu sporcumuz değilmiydi. İtalyan okçu bu yarışma üst sıralarda yer alırken; sporcumuza yaptığımıza bakın.

- Allah'tan Avusturalya'lı okçu HOLMES Kellie takımında yer almadı ve ok atamadığı için Avusturalya takım olamadı da dört takım var, biz de makaralı bayan takımı olarak ilk dörde otomatik olarak girdik, yoksa beşinci olarak elenecektik. Bu şansı değerlendirelim, madalyaya en yakın makaralı bayan takımı görünüyor.Ferdi elemelerde de inşaallah iyi mücadele bekliyoruz sporcularımızdan.
- Compound yay erkeklerde özellikle Dinçer Ekiz' den 685 'in üzerinde puan bekliyorduk ama olmadı, erkeklerin hepsinin eleme turlarında ve takım atışlarında çok iyi mücadele edeceklerine eminim.
- Takımda ok atacak recurve yay erkek sporcularımız toplamda güzel puan çıkardılar, inşaallah eleme turlarında ve takım atışlarında da başarılı olurlar.
-
- Yarışmanın 2. günü:
- Bu gün yapılan ferdi eleme tur atışlarında ilk dörde kalamadık.
- Tüm sporcularımız elendi, en iyi performansı recurve yay bayanlarda Zekiye ilk 16 ya kalarak elde etti. Yarışmalarda, recurve yay bayanlarda yine Kore çok iyiydi, ilk dörde 3 sporcuları kaldı. -Compound yay erkek sporcularımız istenilen çıkışı yapamadılar.Bu kategoride Dejan SITAR yine final atacak, Avrupa Şamp. da 2. olan Slovak sporcu bu sefer şampiyon olabilir.
-Compound yay bayanlarda Sevin Kuzu tecrübeli Rus rakibi karşısında inanılmaz bir mücadele sergiledi, 113 puan atan sporcumuz 2 puanla rakibine elendi, rakibinin de övgüsünü alan Sevinç ilerisi için ümit verdi.Compound yay bayanlarda Rus sporcular ilk dörde kalamazken, Amerikalı ünlü isim VAN NATTA J (USA) ve İtalyan SALVI E (ITA) final atacaklar.

-Recurve yay erkeklerimizin hepsi ilk turda elendi, oysa Serdar ve Tunç' tan ümitliydik. Bu dalda ilk dörde bir Hintli,bir Amerikalı ve iki koreli sporcu kaldı.
-Ümitlerimiz yarınki takım yarışlarına kaldı, sporcularımıza takım atışlarında başarılar diliyoruz.

................................ -Resimler FITA' dan .


- Türkiye Bayan Compound Yay Sporcularımızın Yarışma Videosu : ... >>>

- Yarışmanın 3. günü :

-Bu günkü takım atışları sonunda; recurve yay bayanlarda Kore, erkeklerde Hindistan şampiyon oldu. Compound yay bayanlarda Rusya şampiyon olurken, erkeklerde inanılmaz bir çekişme sonunda Amerika'yı geçen İtalya şampiyon oldu.
-Sahilde yapılan yarışmalarda; compound yay bayan takımımız ve recurve yay erkek takımımız 4. oldular.


- Ülkemizdeki bu turnuvada geçen yıl olduğu gibi yine derece alamadık.
-
Yine yarışma organizasyonunu güzel yaptık !

- Yarışmanın 4. günü :

- Kore' liler recurve yay dalında yine şov yaptılar; ferdi elemeler sonunda bayanlarda ve erkeklerde 1. ve 3. sırayı aldılar.

- Compound yay dalında İtalyanlar hem bayanlarda hemde erkeklerde ferdi birincilikleri aldılar. Amerikalı erkekler bu sefer ferdi derece alamadı.

- HABERLER ( FITA) ... >>>

- Bu sonuçlardan sonra şükretmek lazım, Pekin olimpiyat oyunlarına okçuluk dalında, (o da sporcularımızın ferdi gayretleriyle tabi ki) iki sporcuyla katılabilmemiz çok büyük başarıymış !

- Bundan sonra detaylı yorum yapmayacağım .

- Yıllardır neden okçulukta bir sistem kurulamadı demiyeceğim.

- Ata sporumuz olan okçuluk neden tabana yayılamadı, halk sporu yapılamadı demiyeceğim.

- Daha bir çok şey demiyeceğim, çünkü hiç bir şey değişmiyor.

- Allah; art niyetsiz, samimi, insana faydalı ve Türk okçuluğuna faydalı işler yapacak insanların yardımcısı olsun, vesselam. SAYGILAR .

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Herkes halinden memnunki düzeltmeye değer bir şey bulamıyorlar demekki bu sporla uğraşacak olanlarda kendi azim ve çabaları ile bir başarı yakalarlarsa yanlarına anca o kar kalır yoksa federasyon ve antrenörlerden kimse bişey beklemesin kendine hayrı olmayanın sporcuyamı hayrı olacak

Adsız dedi ki...

Acaba federasyon sporcuların hiçbir konuda fikrine danışıyormu? halini durumunu takip ediyormu? herhangi bir talepleri varmı yokmu araştırıyormu ? hiç sanmıyorum
bana göre sporcular antrenörler ve federasyon tamamen birbirlerinden kopuk faaliyet halindeler ne için
çabalıyorlarsa? biz çözemedik çözen varsa buyursun aydınlatsın

Adsız dedi ki...

Santa Domingo, Porec , Vittel ve son olarak Antalya Hangisinde derece alındı hiçbirinde peki bu kadar başarısız sonuçlar alınmış olmasında sorumluluk kimde herkes biliyor ama cesaret yokki konuşsunlar ne demişler doğru konuşanı dokuz köyden kovarlarmış, Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti devam ettiği sürece olduğumuz yerde sayarız böyle onca fedekarlık yapıpta bu spora emek ve zaman harcayan sporculara yazık oluyor.

Adsız dedi ki...

Malesef sonuç hep hüsran hep hüsran gene başka bahara kaldı umutlar kendi sahamızda birtane olsun derece alamadık demekki geçen zamandan ders alınmamış bundan sonrada alınacağından pek umutlu değilim yani güzel şeyler yazalım diyoruz şuraya ama olmuyo bizi bu duruma düşürenler utansın daha ne diyelim?

Adsız dedi ki...

düşüncelerinizde çok haklısınız.demekki artık bu spora bir işleyen üreten bir sistem getirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.okçuluk bizim ata sporumuz değilmi ? buna rağmen bir arpa boyu ileriye gidemiyoruz. federasyon yönetimi lütfen tabana insin ve oradan başlasın böyle güzel ve ileriye yönelik düşünceleri olan hocalarımızın fikirlerini lütfen kale alıp değerlendirme yapsın.

okçuluk sporunun basında iyi tanıtılmadığına karar verdim yazılı ve görsel basında tanıtım için federasyon lütfen çalışsın.

daha iyi başarılar için hoşçakalın.

Adsız dedi ki...

acaba buraya yazılan yorumları kaale alan bir merci varmı okçuluk camiasında şüpheliyim ama biz yinede gördüğümüz yanlışları yazmaya devam edelim belki günün birinde dikkate alan birileri çıkar.

Adsız dedi ki...

Değerli arkadaşlar anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna çalsan az senelerdir anlatmaya çalışıyoruz ama anlamak isteyen KİM ? bu işler günübirlik çıkar hesapları olan insanların yapacağı işler değil bu mantaliteyle devam edilirse değişen hiçbir şey olmaz böyle gelmiş böyle gider. kimse kusura bakmasın

Adsız dedi ki...

Federasyon organizasyon düzenlemede pekiyi ama derece alacak sporcu ve o sporcuları yetiştirecek antrenörler nerede altyapı yok, malzeme yok,sistem yok, tanıtım yok, ilgi yok, alaka yok, başarı yok yokta yok bu federasyon ne iş yapar bilen varmı?

Adsız dedi ki...

Çok iyi organizasyon olmuşta dünyadan tebrik mesajları yağıyormuşta iyide hangi sporcunuz derece yaptı bizimmi haberimiz yok yoksa bu yarışma okçuluk yarışması değilde organizasyon düzenleme yarışmasımıydı? sevindikleri olaya bakın hele ne büyük başarı parayı bastırdıktan sonra bende süper organizasyon yaparım çokmu zormuş????

Adsız dedi ki...

başarılı sporcularımız olduğu için değil organizasyon düzenleme becerimiz için tebrik ediliyoruz ülke olarak, artık tüm müsabakaların organizasyonunu Türkiye'ye ihale ederler herhalde çok methetmişler yaa...

Adsız dedi ki...

İşin aslı düzgün bir çalışma yapılmadığı belli, sporcular bu müsabakaya tam olarak hazır değillerdi iyi motive bir takım göremedik organizasyon olarak iyi hazırlanılmış ama sporcular acısından aynı şeyi söylemek mümkün değil kabahat kimde derseniz siz zaten biliyorsunuz.

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters