Pazar, Mart 23, 2008

Okçuluk Milli Takımı Kampa Girdi

Okçuluk Türk Milli Takımı Kampa Girdi
21 Mart 2008 Cuma 10:37

Dominik Cumhuriyeti'nde düzenlenecek World Cup 1. ayağına katılacak Okçuluk Türk Milli Takımı, Antalya'da hazırlıklarını sürdürüyor.

Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo kentinde 1-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek World Cup 1. ayağına katılacak Okçuluk Türk Milli Takımı, teknik direktör Kim Jeong-Ho, Antrenörler Cumhur Yavaş ve Vladimer Lekveishvili gözetiminde hazırlıklarını sürdürüyor. Okçuluk tesislerinde bir hafta önce kampa giren milli takımda, 4 erkek ve 3 bayan sporcu yer alıyor. 29 Mart'a kadar çalışmalarını Antalya'da sürdürecek milli takım, daha sonra Dominik Cumhuriyeti'ne gidecek. Milli takım, ardından Nisan ayının sonlarına doğru Hırvatistan'da gerçekleşecek World Cup 2. ayağına katılacak. Antrenör Cumhur Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin 15 Mayısta Fransa'da düzenlenecek Avrupa Okçuluk Şampiyonası olduğunu söyledi. Yavaş, World Cup'un her iki ayağının Avrupa Şampiyonası için hazırlık niteliğinde olduğunu dile getirerek, ''Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Burada elde edeceğimiz derece ile Olimpiyatlara sporcu göndereceğiz. World Cup'ta da sporcularımızın performansını göreceğiz'' dedi.

- Kaynak : http://www.sporstudyo.com/news_detail.php?id=26640

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Hala niye başkaları konuşuyor ki gaztelere, baş teknik direktör koreli yong ho değilmi?

Adsız dedi ki...

evet haklısın bence bu kaşarlanmış artık bence oraya sadece koreli gitmesi lazım yıllardır yanlışlarla dolduk yalnız kaldık koreli hocamızında elini kolunu bağlamasalar iyi olur vlademir hocamızın gitmesi lazım boşuna federasyondan para alıyor yeter artık birisi dur desin herkez menfaat peşinde çalışanın hakkı verilmiyor yeni antrenörlere yol açılması lazım saygılarımla

Adsız dedi ki...

bende arkadaslara katılıyorum.federasyonumuz yeni teknik hoca getirdi ama adamı konusturan yok.birde geç arkadaslarımıza hiç fırsat verilmiyor.bu kamplara genç arkadaslardan davet etseler daha güzel olmazmı diye düşünüyorum.fedrasyon başkanımız sayın abdullah topaloğlu na saygılarımı sunuyorum.bu konuları en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum.tüm okçuluk camiasına saygılar...

Rıdvan Uzuntaş ; dedi ki...

- Arkadaşlar yorumlarınıza isimlerinizi rahatlıkla ekleyin bence, düşüncelerinizi de çekinmeden söyleyin.Türk okçuluğunun ileri gitmesi için uğraşıyorsak kimseden korkmamıza ve çekinmemize gerek yok ,çünkü bu vatan bizim Türk okçuluğuda bizim.Bizler tabi ki öz değerlerimize sahip çıkacağız.Biz çalışırsak ,sahip çıkarsak Türk okçuluğu daha ileri gidecek,çocuklarımızı sokaktan alıp spora biz yönlendireceğiz.Atatürk'ün dediği gibi ''sağlam kafa sağlam vücutta bulunur''.Günümüzde esrar kullanma yaşı ilk öğretime kadar düşmüş durumda,bir çocuğumuzu bile spora kazandırsak nemutlu bize.Bakın son Avrupa Şampiyonas'na katılan genç okçularımıza; maşallah hepsi pırıl pırıl ,zeki ve çalışkan hemde başarılı çocuklarımız var.
Göderdiğiniz yorumlar ve siteme gösterdiğiniz ilgiden, daha doğrusu Türk okçuluğuna gösterdiğiniz ilgiden,duyarlılıktan dolayı teşekkür edrim.

Adsız dedi ki...

neden isimsiz yolluyorsunuz delikanlı varsa adın yazsın :)) haha komik insanlar

Adsız dedi ki...

bunlar sadece burda konuşmayi bilir başka hiç bir işe yaramiyorlar

Adsız dedi ki...

Kardesler kimse komiklik yapmıyo burda.Birseyler değişsin diye uğrasıyo.madem o kadar yüreklisin sen neden kendini gizliyorsun.eminimki seninde bir korkun var bu yazılanlardan.Türk okçuluğu hak ettiği yere gelmeli bence.burada millet birilerinin arkası var diye yarısmaya gitmemeli.hak eden gitmeli.tüm okçuluk camiasına saygılarımı sunuyorum...

Adsız dedi ki...

Türk okçuluğuna sahip çıkmanın yolu şu an ona hizmet edenlere hakaret etmekmidir acaba? buraya kafasına göre sallayanlar kendi bölgelerinde Türk okçuluğuna ne kazandırmışlar acaba? Sayın başkanımıza saygılarını sunanların onun görevlendirdiği antrenörlere hakaret ederek ve yine başkanımızın yönettiği Türk okçuluğunu başarısızmış gibi göstererek ne çeşit bir saygıdan bahsettiklerini de çok merak ettim.

Adsız dedi ki...

Okçulugun dısında baska sporlarla da ilgilendim, yarısmalarında da bulundum.. Fakat hiçbiri okçuluk gbi değildi.. Sanki okçulukta birileri kendi yerini korumaya calısıyormus gibi geliyor bana.. Hiç sorgulanmayacagını dusunerek rahatca hareket edebiliyorlar gibi..Bunun sebebinin de okçulugun Türkiye de henüz yerine oturmamıs(organizasyon vs.) bir spor olmasındandan kaynaklandıgını dusunuyorum(kendi görüşüm)..
Yine de bu sporun güzelligi eksikliklerini kapatıyor.. İnşallah böyle basit sorunlar çözülür ve biz de sadece sporumuzla ilgileniriz..

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters