Cuma, Aralık 07, 2007

Minikler Salon Türkiye Şampiyonası - Antalya / 15-16 Aralık 2007

- Yarışma için yeni bölgelerin antrenörlerine ve idarecilerine bir kaç hatırlatma yapmak istiyorum;

a- Sporcularınızın beyaz kıyafetlerle ( alt ve üst) ve spor ayakkabılarıyla yarışmaya girmelerini sağlayın
b- Salon yarışmaları biraz sıkışık olduğu için sporcularınıza yanındaki sporculara değmemeleri gerektiğini hatırlatın
c- Sporcularınıza oklarını hedeften çekerken dikkatli, sırayla ve çektikleri okun kimseye zarar vermemesi için çok özen göstermelerini bilhassa hatırlatın
d- Son olarakta sporcuların üşümemesi için gerekli kıyafetleri yanlarında bulundurmalarını sağlayın
e- Yarışma esnasında Konya altındaki otellerde kalacak kafileler kendi imkanlarıyla salona gideceklerdir, yada ayarlanan servislere ücretlerini ödeyeceklerdir.Otel fiyatları 25 YTL.(Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil).

- Aşağıda Okçuluk Federasyonu Sitesinde Yayınlanan yarışma talimatnamesi vardır. Orjinal Kaynak Okçuluk Fed.Sitesidir :



TÜRKİYE OKÇULUK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

Sayı : OKFED-2007- .../…./2007
Konu : Türkiye Şampiyonası

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE

Okçuluk Federasyonunun 2007 faaliyet programında yer alan “Salon Minikler Okçuluk Türkiye Şampiyonası” 15-16 Aralık 2007 tarihleri arasında Antalya da yapılacaktır.
Anılan yarışma ile ilgili kurallar aşağıda belirtilmiştir.

1-Yarışma, Recurve-Compound yay, Minikler , bay-bayan, kategorilerinde yapılacak olup, sıralama ve takım yarışmaları yapılacaktır.1993 ve daha sonra doğanlar yarışabileceklerdir.
2-Yarışmada 18 mt mesafeden 25 metre hedef kağıdına 2x30 ok toplam 60 ok atacaklardır.
3-Yarışmada Sporculara toplam puan atışlarına göre madalya verilecektir. Yarışmalarda bireysel eleme turları yapılmayacak ve takım yarışmaları yapılacaktır.
4-Yarışma Okçuluk Federasyonu Yarışma kuralları ile FITA kurallarına göre yapılacaktır.
5-Yarışmaya davet edilen antrenör, yönetici ve sporcular yarışmadan bir gün önce Antalya da bulunacaktır.
6-Yarışmayla ilgili Teknik Toplantı 14 Aralık 2007 günü saat 18:00’da, Antalya Muratpaşa Belediye Spor Salonunda yapılacaktır.
7-Yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacak olan yarışma teknik toplantısına katılma Belgelerinde adı geçen antrenör veya idareci, katılma belgelerinin aslı ve sporcuların lisansları ile katılmak zorundadır. Katılma belgelerinde, sporcuların branş, kategori ve kulüpleri açıkça belirtilecektir.
8-Yarışmada geçerli vizeye sahip lisans dışında hiçbir belge kabul edilmeyecektir.
9-Yarışmaya katılacak sporcu ve antrenörlerin Okçuluk Yarışma yönetmeliğinde belirtilen kıyafet ve esaslarına uymaları zorunludur.
10-Hakemlere ait görevlendirme Federasyonumuz tarafından yapılmakta olup gerekli geçici görev izinleri kendi bölgelerince alınacaktır.
11-Yarışmaya iştirak edecek hakem, idareci, antrenör sayıları aşağıda çıkartılmıştır. İller istediği kadar sporcu getirebilir.
12-Yarışmalara FITA kuralları çerçevesinde isteyen dilediği kadar sporcu getirebilecektir. Yarışmalara 6 sporcuya kadar iştirak eden iller 1 antrenör, 6-12 sporcu arasında katılanlar 1 antrenör, 1 idareci, 15 sporcu ve üzeri katılanlar 1 idareci, 2 antrenör getireceklerdir.
13-Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerince düzenlenecek resmi katılım yazıları dışında, Federasyonumuzca önceden yarışma serilerinin ve hedef numaralarının belirlenebilmesi için yarışmaya katılacak olan kafilelerin yarışma katılım formlarını doldurup 10 Aralık 2007 tarihine kadar 0312 3107283 Fax numarasına bildirmeleri gerekmektedir. Yarışma katılım formu http://www.turkisharchery.org/ alınabilir.
14-Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden tasdikli kafile listesi olmayan kulüp ve il takımlarına ödeme yapılmayacaktır.
15-Yarışmalarda, Minikler kategorisinde bireysel sıralamada ilk 16’ya kalan sporculara ve takımlarda eleme atışları sonunda ½ Final atışı yapan sporculara ve İdarecilerine harcırah ödenecektir. (Antalya ili hariç) Ayrıca; yarışmaya katılan takımların bütün Antrenörlerine harcırahları ödenir. Sıralamaya giremeyip harcırah alamayan Sporcu ve İdarecilerin harcırahları uygun görülmesi halinde İl Müdürlüğü imkanı ile karşılanabilir.
Gereğini arz ederim.


Zeki ÖZTÜRK
Okçuluk Federasyonu
Genel Sekreteri

DAĞITIM : Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne;
Adı Soyadı :
Görevi :
--------------------------------------------------------------

- Orjinal Kaynak : www.turkisharchery.org

Hiç yorum yok:

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters