Pazartesi, Kasım 26, 2007

Türkiye Salon Okçuluk Yarışması



Yarışmanın Tüm Sonuçları ve Değerlendirmesi :

Yarışmanın Tüm Sonuçları :

Ulaş Şentürk, makaralı (compound) yay erkekler kategorisinde eleme turlarında 12 ok atışında 119 puanla Türkiye rekoru egale etti.

"Türkiye Şampiyonası
Kayseri, 23-25/11/2007"

MADALYA DAĞILIMI

S. NO --- SPORCU ADI ---BÖLGE / TAKIM

Olimpik Genç Bayan
1. BÜŞRA SAYGIN-- -ANTALYA
2. ÖZLEM KILINÇASLAN--- ANKARA
3. SİMGE TÖZER ---ANTALYA

Olimpik Genç Erkek
1. ENEZ UĞURLU--- EDİRNE
2. YUSUF ÇORBA--- İZMİR
3. SERMET ÇINAR--- SAKARYA

Olimpik Bayan
1. BEGÜL LÖKLÜOĞLU--- ANTALYA
2. SELMA KAYA ---ANKARA
3. ZEHRA ÖKTEM ---ANTALYA

Olimpik Erkek
1. VEDAT ERBAY--- ANTALYA
2. ENES UĞURLU ---EDİRNE
3. TUNÇ KÜÇÜKKAYALAR ---ANKARA

Makaralı Genç Bayan
1. CANAN ARIKAN ---ANTALYA
2. ŞÜKRAN ÖÇ ---ÇANKIRI
3. GÖKÇE GÖKSU ---KAYSERİ

Makaralı Genç Erkek
1. FATİH EREZ ---BOLU
2. DEMİR ELMAAĞAÇLI ---KAYSERİ
3. CELAL IŞIK ---ÇANKIRI

Makaralı Bayan
1. MELİKE ATICI ---KAYSERİ
2. NİLÜFER ERENOĞLU ---ESKİŞEHİR
3. CANAN ARIKAN ---ANTALYA

Makaralı Erkek
1. ZAFER TÜRKOĞLU ---ANKARA
2. ULAŞ ŞENTÜRK ---İSTANBUL
3. SERKAN TUNA ---ESKİŞEHİR

Olimpik Bayan Takım
1. ANTALYA BÖLGE SPOR
2. ANKARA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
3. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Olimpik Erkek Takım
1. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
2. ANKARA OKÇULUK İHTİSAS
3. SAMSUN

Makaralı Bayan Takım
1. ANKARA OKÇULUK İHTİSAS
2. KAYSERİ
3. İSTANBUL OKÇULUK

Makaralı Erkek Takım
1. İSTANBUL OKÇULUK
2. ANKARA OKÇULUK İHTİSAS
3. KAYSERİ
-------------- - - - - - - - - - - - - - - - - ---------------


- Antalya ve Ankara bölgesi 8 ' er derece ile en çok madalya alan bölgeler oldu.
- Makaralı yay kategorisinde ; Kayseri bölgesi’nden Gençler Avrupa şampiyonu Gökhan Ateş’in yarışmada yarışmaması ve aynı bölgeden rekortmen sporcumuz Mustafa Şahin Karaçam’ın kategori değiştirerek olimpik yay kategorisinde ok atması ilgi çekiciydi.
- Ayrıca makaralı yay erkeklerde Zafer Türkoğlu ; hem toplamda 577- puan atması hemde eleme turları sonunda bir çok tecrübeli milli okçuyu geride bırakarak,Türkiye birincisi olması büyük sürpriz oldu.
- Olimpik yay erkeklerde iki genç sporcumuz Enes Uğurlu’nun 575 puan ve Yusuf Çorba’nın 574 puan atmaları, ayrıca makaralı yay erkeklerde yine genç sporcularımızdan Fatih Eraz'in 572 puan ve Demir Elmaağaç'ın 569 puan atmaları, okçuluk sporunun geleceği açısından önem çok teşkil etmektedir.
- Okçuluk Federasyonu sitesinde, yarışmayla ilgili çok güzel yarışma esnasında çekilmiş resimler var ama bir tane bile Compound -makaralı- Yay sporcularının resmi yok, anlam veremedim.
- Kayseri'de Türkiye salon yarışmasının olduğu tarihlerde Dubai'de Okçuluk Dünya kupası finali yapılmaktaydı ve ne yazık ki bizim sporcularımız bu yarışmaya katılmayı başaramadı.Dubai'de bir Türk vardı; O'da FITA başkanımız Sayın Uğur Erdener.


Hiç yorum yok:

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters