Pazartesi, Kasım 05, 2007

Okçuluk Sporu Karadeniz'de Yayılıyor

Karadeniz Bölg. 3. Okçuluk Spor Merkezi Açıldı

Perşembe, 25 Ekim 2007
Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer'in başkanlığını yaptığı Fatsa Okçuluk Spor Kulübü'nün açılışına Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, Garnizon Komutanı Yarbay Volkan Öznacar, Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Şahinel, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Atıf Yüksel, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.Törenin açılış konuşmasını yapan Fatsa Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, okçuluk sporunun çok eski yıllarda yaygın olduğunu, ancak gelişen süreçte çok çeşitli spor dalları çıktığı için okçuluk sporunun geride kaldığını belirterek, "İlçemizde ve bölgemizde okçuluk sporunu geliştirmek adına ilçemizde bu sporu başlattık. Karadeniz Bölgesi’nde Samsun ve Trabzon'dan sonra Fatsa olarak 3. Okçuluk Spor Kulübü’nü açtık” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise spor denince akla futbol geldiğini ifade ederek, "Bizler okçuluğun da güzel bir spor olduğunu göstermek için bunun startını verdik" diye konuştu. Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu da Fatsa'da açılan Okçuluk Spor Kulübü’nün ilçede spor anlamında önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi. "OLİMPİYATLARA SPORCU ÇIKACAK" Törende son konuşmayı yapan Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl ise Fatsa'da açılan Okçuluk Spor Kulübü’nden Türkiye çapında önemli sporcular yetişeceğini söyleyerek, "Bizim insanımız, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz her şeyin en iyisine layık. Buradaki gençlerimizden dünya olimpiyatlarına girebilecek sporcular çıkacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, kulübün açılmasında katkısı olanlara teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninden sonra antrenör eşliğinde hedefe ok atışı yapıldı. Öğrencilerin ardından Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl de eline yayı alarak hedefe ok attı. Vali Gözlügöl'ün tek atışta 12’den vurduğu gözlendi.
Son Güncelleme ( Cumartesi, 27 Ekim 2007 )

Okçuluk Kulübü Faaliyete Geçti

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında kurulan Okçuluk Spor Kulübü, faaliyetlerine başladı. Genç sporcular tarafından Fatsa Şehir Stadyumu'nda yapılan okçuluk sportif çalışmalarına Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer de katıldı. Kaymakam Yurdaer, amaçlarının okçuluk sporunu seven gençleri bir araya getirmek olduğunu belirti.Yurdaer, "Fatsa ilçesinde okçulukla ilgilenen gençleri teşvik edip, Türkiye çapında yapılan yarışmalara hazırlanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Okçuluk kulübümüz, Samsun'dan sonra Karadeniz Bölgesi'nde ikinci okçuluk kulübüdür" dedi.Kaymakam Yurdaer, kulübün gerek faaliyetleri için malzeme desteği sağlanmasında yardımcı olan, gerekse sporcuların yetiştirilmesinde antrenör görevlendiren Federasyon Başkanı Abdullah Topaloğlu'na teşekkür etti. Genç sporculara okçuluk sporunun yararlı bir spor olduğunu söyleyen Kaymakam Yurdaer, sporcularla birlikte atışlar yaptı. Kaymakam Yurdaer'in atışlarda başarılı olduğu gözlendi.

Hiç yorum yok:

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters