Cuma, Haziran 07, 2013

OKÇULAR VAKFI SPOR ve EĞİTİM TESİSİ, YAPILAN FETİH KUPASI OKÇULUK YARIŞMASIYLA TÖRENLE AÇILDI


-
Kıtalararası Fetih Kupası Okçuluk Turnuvası, İstanbul'da yapıldı.

Okmeydanı'nda yeniden hayata geçirilen Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Merkezi'nin açılışı nedeniyle düzenlenen müsabakalara 30 ülkeden 16 olimpik, 99 geleneksel okçu (33'ü yabancı) olmak üzere toplam 115 sporcu katıldı.

Turnuva devam ederken tesise gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkelerinin kıyafetleriyle yarışan geleneksel okçuların müsabakalarını izledi.

Yarışların ardından geleneksel okçuluk erkekler kategorisinde Belarus'tan Oleg Flerko birinci, Çek Cumhuriyeti'nen Michael Sodja ikinci ve Polonya'dan Piotr Krzystof üçüncü sırayı alırken, kadınlarda Saliha Aksoy birinciliği, Betül Çetin ikinciliği ve Berrin Tanık da üçüncülüğü elde etti.

Olimpik sporcularda ise Gunjan Kumari ve Atul Verma (Hindistan), Ren Hayakawa ve Yu Ishizu (Japonya), Yun Mijın ve Kim Bubmin (Kore), Chia En Lin ve Cheng Wei Kuo (Taipei) oluşan Asya takımı birinci, Naomi Folkard (İngiltere), Natalia Erdynieva (Rusya), Christine Bjerendal (İsveç), Begül Löklüoğlu ve Fatih Bozlar (Türkiye), Gael Prevost (Fransa), Marco Galiazzo (İtalya), Van der Ven Rick (Hollanda) oluşan Avrupa takımı ise ikinci oldu.

Başbakan Erdoğan, yarışlar sonunda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını verdi.  (http://www.trtspor.com.tr/Haber.aspx?id=58716 )

-----------*********-------------

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:- "15 aylık bir süre içinde 21 milyonluk bir harcamayla tesisi bugünkü haline getirdik"

Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete girdi. 
Okmeydanı'ndaki merkezin açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Okçular Vakfı Spor ve Eğitim Merkezi'nin önemli bir spor alanı olduğunu söyledi. 

Topbaş, yitik bir hazineyi tekrar 
İstanbul'a ve insanlığa kazandırdıklarını belirterek, "Önemli bir spor merkezini tekrar dünya gündemine getiriyoruz. Burası sadece bir ok alanı değil, dua makamıdır. Burası sabır dileyenlerin, oku hedefine ulaştırmak adına zikirde bulunanların makamıdır" diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla merkezin yeniden yapımıyla ilgili çalışmalara başladıklarını kaydeden Topbaş, "Sayın Başbakanımızın ve benim, hayatımızın geçtiği noktalar buralar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız projelendirme çalışmasında 15 aylık bir süre içinde 21 milyonluk bir harcamayla tesisi bu hale getirdik. Bugün burada uluslararası okçuluk müsabakası yapıldı. Çocuklarımız, gençlerimiz bu mekanları yeniden güzelliklerle dolduracaktır" ifadelerini kullandı. 

Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ise yaptığı konuşmada, İstanbuliçin tarihi bir günde bu açılışı yaptıklarını kaydederek, "Bugün bu meydanlarda bulunanların, milletimizinBayram günüdür. Bugün geçmişle, gelenekle geleceğin buluşma günüdür. Bugün fetih günüdür, kutlu olsun. Açılışımız hayırlı olsun" şeklinde görüşlerini aktardı. 

Anlamlı bir günde düzenledikleri Fetih Kupası'nda dünyanın en iyi olimpik ve geleneksel okçularının bir araya geldiğini kaydeden Yıldız, "Oku ilk Hazreti Adem kullanmıştır. Okçuluk Hazreti Adem'in mirası, 
Hazreti Muhammed'in sünneti, ecdadın hayatla mücadele pratiği ve günümüzün modern sporudur" diye konuştu. 

Açılış törenine 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Partiİstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, vakfın Mütevelli heyeti üyesi Bilal Erdoğan, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 

Açılışta mehteran takımı konser verdi. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Konuşmaların ardından 
Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek, tesisin açılışını yaptı. 

Tesis 

Yaklaşık 550 yıl önce inşa edilen ve ilk spor kulüplerinden biri olan 
Okmeydanı'ndaki Okçular Tekkesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi protokolü ile Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı'na devredilerek, Okçular Vakfı Spor ve Eğtim Merkezi adıyla yeniden hayata geçirildi. 

Yaklaşık 18 bin metrekarelik bir alanda yeniden inşa edilen vakfın tesislerinde, uluslararası ölçülerde 480 koltuk tribünlü olimpik yarış sahası, sporcu soyunma ve dinlenme odaları, delegasyon ve hakem ofisleri, fitness salonu, kapalı alan ok atış sahası, ok ve yay imalat atölyesi, idari ofisler, VIP, toplantı ve konferans salonları, şadırvan, hünkar köşkleri, kütüphane, arşiv ve müze bulunuyor. – İstanbul

( http://spor.haberler.com/okcular-vakfi-spor-ve-egitim-tesisi-torenle-acildi-4680304-haberi/)

1 yorum:

ASPAVA41 dedi ki...

Rıdvan hocam muhteş görüntüler.Sayenizde çok severek yapıyorum bu ata sporunu ve geliştirmek istiyorum Allahın izniyle.Çok etkilendim fotoğraflarda.En yakın zamanda görüşmek ümidiyle sayın hocam.Füsun Çengelköy.

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters