MUĞLA OKÇULUK
- 08-09 Ekim 2011 tarihinde Antalya' da yapılan Minikler-Yıldızlar Federasyon Kupası Okçuluk Yarışmalarında ; 2 ALTIN,2 GÜMÜŞ,1 BRONZ MADALYA,6 TÜRKİYE REKORU elde eden Muğlalı okçuları Tahir Karataş çalıştırıyor.
MUĞLA GENÇLİK SPOR KULÜBÜ OKÇULUK TAKIMI
— Tolga Fergan Akpınar, Salih Akçay, Aylin Döne, BéRk Döne, Tuncay Kırbaş, Sevinç Serin, Nesrin Tuna, Serhat Tuna Çelikkollu, Ayşe Salgın, Atila Döne, Özlem Boz, Nurettin Çetin, Semra YamanHaney, Buse Başak Haney, Yüksel Haney, Melisa Oksuz, Mustafa Çelikkollu ve Melis Yıldız Kırbaş.
-Resimler Devam Edecek ...
ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )
Okçuluk ve Fatih
Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".
Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
Okçuluk Bir Ata Sporudur
Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu.
Devamı...>>
Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder