Isparta Türkiye Salon Okçuluk Yarışması (Büyük-Genç) Ocak 2010
-
- Isparta' da yarışma çok güzeldi, Yalçın Ünsal hocam uğraşmış organize etmiş, sağolsun.
Büyükler kategorilerinde milli takım puan barajını aşan sporcu sayızı azdı ama gençlerde daha fazla oldu. Compound yay kategorisinde büyüklerde kimse barajı aşamazken gençlerde iki erkek bir bayan compound yay sporcumuz barajı aşma başarısını gösterdi. Recurve yay dalında iki büyük bayan ve bir büyük erkek barajı geçip Avrupa şampiyonasına gitme hakkı elde etti. Recurve yay sporcularımıza olimpik oldukları için çok destek olunmasına rağmen compound yay sporcularımız malesef ikinci plana itildi. Bu nedenle ulaşılan sonuçlara göre; 9 sporcu recurve yay dalında milli takımda yarışırken sadece 3 sporcumuz compound yay dalında yarışmaya katılcak, onlarda genç sporcular. En ilginç veri de, bir önceki yarışmada büyük erkek compound yay sporcu sayısı 66- iken bu yarışma sadece 24- olması.
- Isparta' daki yarışmada, birkaç bölge takım listeleri teslim edildikten sonra atılan puanlara bakarak bir kaç kere takımlarının yarışacakları kategorileri değiştirdiler, bu kurallara uygunmu onu bilmiyorum ama daha önce bu tür bir değişiklik yapılmıyordu, herhalde kurallar değişti !
- Başkan vekili Kahraman Bahatır'ın vefatı nedeniyle boşalan yönetim kurulu üyeliğine, İzmir bölgesinden Cumhur Yavaş getirildi.
- Isparta bölgesi il protokolu olarak yarışmaya ilgi gösterdi, sağolsunlar.
ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )
Okçuluk ve Fatih
Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".
Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
Okçuluk Bir Ata Sporudur
Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu.
Devamı...>>
Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk
5 yorum:
Tabiki Makaralı yay'da katılımcı sayısının düşmesi çok normal kimsenin bir amacı kalmadıki zaten federasyon yönetimince bu kategorideki sporculara yaklaşımda herkesin malumu olsada olmasada fark etmez düşüncesiyle baktıkları için bu kategoriye alakaları yok zaten.
Makaralı Büyük Erkekler Kategorisinde Müsabaka katılımcı sporcu sayısı bir önceki Türkiye Şampiyonasına kıyasla 3'te 2 oranında düşmüş bu pekte makul denecek bir durum değil helede Önümüzde Avrupa Salon Şampiyonası gibi önemli bir turnuva varken yetkililer bu duruma nasıl bir izahat verecekler acaba
yazık şu sonuçlara bakıyorumda bu ülkede bu spor bir arpa boyu yol almamış yazık lafa geldimi çok iş yaptığından bahsedenler şu vaziyete nasıl bir kılıf uyduracaklar merak ediyorum.
Bu federasyon kendini nasıl başarılı görüyor anlamış değilim.
federasyonun günü kurtarma çabalarıyla bu iş olmaz.her sporcuyla ayrı değer vermeden özellikle başarılı sporculara.Tesisleşmeye gidilmeden sporu teşvik etmeden hiç olmaz.artık türk sporunun okçulukta dünya seviyesinde yavaş yavaş bi yerlere gelmesi lazım.bunun içinde okçulukta gelişmiş ülkelerin yaptığına hiç olmazsa bakılarak bi şeyler kapmak lazım.
Yorum Gönder