Cuma, Ağustos 14, 2009

Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı Dünya Şampiyonası'na Hazır


Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na katılmak üzere cuma günü Çek Cumhuriyeti'ne gidiyor.

Çek Cumhuriyeti'nin Nymburk kentinde, 17-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek şampiyona için Milli Takım Antrenörleri Nejat Üstün ve İbrahim Yavuz denetiminde çalışmalarını Ankara'da sürdüren milli okçular, şampiyonaya tam kadro katılacak.

Olimpiyat şampiyonu Gizem Girişmen'in de yer alacağı Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı, 17-20 Ağustos tarihleri arasında bireysel, 20-22 Ağustos tarihleri arasında da takım yarışmalarının yapılacağı Dünya Şampiyonası'ndan madalyalarla dönmeyi hedefliyor. Milli Takım Antrenörü Nejat Üstün yaptığı açıklamada, bir süredir şampiyona için Ankara'da sıkı şekilde çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Şampiyonada iddialı olduklarını dile getiren Üstün, geçen sene olimpiyatlarda yakalanan başarının ardından çıtalarını yükselttiklerini ve bir çok madalya almak istediklerini söyledi. Gizem, Gülbin, Özgür ve Mustafa gibi deneyimli sporcuların kafilede yer aldığını belirten Üstün, özellikle Gizem ve Gülbin'den birincilik beklediklerini ifade etti. Üstün, şampiyonada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurgulayarak, ''Çok iyi hazırlandık. Çocuklar da iyi çalıştı. Devletimizin, milletimizin bize verdiklerinin karşılığını vermek istiyoruz. Hedefimiz en az 2-3 madalya. Bunu başarıp, elimizde madalyalarla 23 Ağustos'ta ülkemize dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nda şu sporcular yer alıyor: Gizem Girişmen, Hanife Öztürk, Hatice Bayar, Gülbin Su, Aliye Çaycı, Semray Taşözer, Özgür Özen, Mustafa Ak, Doğan Hancı, Mustafa Demir, Serdar Macit, ve Abdullah Şener.
- Kaynak : http://www.ajansspor.com/engelliler/Genel/h/20090811/okculukta_zafer_cekecegiz.html?ref=cokyor

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNLERİ TIKLAYIN :

- RESULTS - PHOTOS (Fıta' dan)
- para-archery world ranking lists
- http://www.paraarchery09.cz/

Hiç yorum yok:

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters