Çarşamba, Ocak 14, 2009

Gençler Büyükler Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonası - Aksaray,10-11 Ocak 2009

-Aksaray' daki bu yarışmada, sanki bir şeyler daha güzele gidiyormuş gibi geldi bana. Yani okçuluk camiasında güzel şeyler yapılmaya çabalanıyor ama bir şeyler eksik, yinede olumlu düşünmek lazım diyorum. İlerleyen zamanlarda gelişmeleri göreceğiz.
- Benim en büyük temennilerimden biri, sadece Okçuluk Federasyonu' na ait kapalı salonu olan bir okçuluk kamp eğitim merkezinin kurulması. Çünkü genç sporcuların eğitimlerinin sürekli olabilmesi için bu şart. Aklımdayken söyliyeyim dedim.
- Bu yarışma Salon Dünya Şampiyonası için son provaydı, tabi ki kamplar olacak ama bu yarışma sonunda yine ümitli değilim, inşaallah yanılırım. Bu yarışmada formda gözüken iki isim vardı; klasik yay genç erkeklerde 573- puan atan Sermet Çınar ve klasik yay büyük erkeklerde Göktüğ Ergin. Yarışmaya kadar sporcularımızın forma girip bizlere madalya kazandırmalarını ümid ediyoruz.
- Milli takım antrenörlerinde yine değişmeler oluyor; milli sporcularımızdan Vedat Erbay klasik yay dalında milli takım antrenörlüğü yapacakmış diye duydum. Ayrıca, klasik yay dalında Dünya 3.' ncüsü olmuş milli sporcumuz Zehra Öktem' e makaralı yay dalında milli takım antreörlüğü teklif edilmiş, çok tuhaf. Zehra Öktem klasik yay okçuluğu yapmış çok tecrübeli bir isim, bilmediği bir kategoride nasıl çalışabilir ki ? Umarım idarecilerimiz Sayn Öktem' den yararlanmak için çözüm üreteceklerdir.
- Bu arada; federasyon yönetim kurulu üyemiz sayın Hakan Çakıroğlu' nun gerçekten çalıştığını ve her şeye çözüm bulmak için koşturduğunu herkes gibi ben de gördüm, kendisine teşekkür ediyor ve çalışmalarında da başarılar diliyoruz.
- Yarışmaya en az katılım ikişer kişiyle Bolu ve Muğla' dan olurken, en fazla katılım da otuz üç kişiyle Ankara ve yirmi dokuz kişiyle Kayseri' den oldu.
YORUMLARINIZ
Adsız dedi ki...
Neyi doğru yapıyorlarki? antrenörleride doğru seçsinler.
1/17/2009 11:25 PM

Adsız dedi ki...
Yaw kardeşim,bu antrenörlerin alakası bile yok okçulukla.. senelerdir yapıolar tamam belki ama..adam gibi bi yarışmışlıkları bile yok(yabancı antrenörleri saymıyorum)ama tafralarından, havalarından da geçilmiyor.Bu arada parası olana malzeme veriliyor resmen.parası olanla ilgileniyor..yurt dışı yarışmalarına alakasız yöneticiler götürülüyor..biraz konuşmaya kalksak burda heralde gerçekleri ve konuşulması gerekenleri boynumuzu vururlar..daha bu başımızdakiler varken türk okçuluğu bir asır daha bi yere gelemez..
1/22/2009 11:50 PM

Adsız dedi ki...
Seçilen antrenörlerden bazılarının daha bir tane bile sporcusu bile yok.çok komik bence...neye göre anlamak mümkün değil!Seçmelere çağrılan sporcuların bile adaletsiz olduğu ,antrenör olarak çağrılanların bazılarının daha bir tane bile sporcu yetiştirmediği ,federasyon yönetim kurulunun çoğu üyesinin hiç birşeyden haberi olmadığı, iki üç kişinin istekleriyle yönlendirilen ve gerçekleştirilen bir olayla karşı karşıyayız.Konuşmadıkça yada konuşamadıkça daha da kötüye gidecektir.
2/02/2009 1:38 AM

5 yorum:

Adsız dedi ki...

neyi doğru yapıyorlarki? antrenörleride doğru seçsinler.

Adsız dedi ki...

yaw kardeşim,bu antrenörlerin alakası bile yok okçulukla.. senelerdir yapıolar tamam belki ama..adam gibi bi yarışmışlıkları bile yok(yabancı antrenörleri saymıyorum)ama tafralarından, havalarından da geçilmiyor.Bu arada parası olana malzeme veriliyor resmen.parası olanla ilgileniyor..yurt dışı yarışmalarına alakasız yöneticiler götürülüyor..biraz konuşmaya kalksak burda heralde gerçekleri ve konuşulması gerekenleri boynumuzu vururlar..daha bu başımızdakiler varken türk okçuluğu bir asır daha bi yere gelemez..

Adsız dedi ki...

seçilen antrenörlerden bazılarının daha bir tane bile sporcusu bile yok.çok komik bence...neye göre anlamak mümkün değil!Seçmelere çağrılan sporcuların bile adaletsiz olduğu ,antrenör olarak çağrılanların bazılarının daha bir tane bile sporcu yetiştirmediği ,federasyon yönetim kurulunun çoğu üyesinin hiç birşeyden haberi olmadığı, iki üç kişinin istekleriyle yönlendirilen ve gerçekleştirilen bir olayla karşı karşıyayız.Konuşmadıkça yada konuşamadıkça daha da kötüye gidecektir.

Adsız dedi ki...

neyi okçulukla alakaları yok. siz kimsiniz la? okçuluk ne size göre.

Adsız dedi ki...

Arkadasım senin boyle kafana gore yorum yapman komik asıl. o hocaların hepsi okculukta uzmanlasmıs cok uzun senelerini bu spora adamıs insanlar. peki sen? belki okculukta basarı nedir bilmeyen bi sporcu, amacın sadece baskalarını ezerek kendini tatmin etmek gibi geldi bana..

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters