Perşembe, Ocak 13, 2011

OKÇULUK OLİMPIK MİLLİ TAKIMLARIN HAZIRLIK KAMPLARI DEVAM EDİYOR

OKÇULUK OLİMPİK MİLLİ TAKIMLAR HAZIRLIK KAMPI DENİZLİ' DE DEVAM EDİYOR :

Olimpik Milli Takım Kampı, Kim Jeong Ho, İzzet Tekeli ve Alper Aytaçoğlu ve kondisyoner Mustafa Cinar Aydin Hocalarimizin esliginde devam etmektedir 20 sporcuyla Denizli Fuar alaninda devam ediyor Milli Takimimiz 2010 yili Temmuz ayinda ilkini Elmadagda gerceklertirdigi kampinin 7. ayagini yine Denizlide devam ettirmektedir Gunde cift antrenman ve cift Yuklenme peryoduyla bazi gunler de ise 3 yuklenmeyle calismalarina devam etmektedir.

Milli Takimizin calismlarimiz agirlikli olarak Teknik Kondisyon calismayla birlikte uzun Mesafe atis calsimlarini da icermektedir Denizli deki calismlarimiz 90-70-60-50-30 m. mesafelerinde yapilmaktadir. Calismlarimizin verimliligini her gecen gun biraz daha sporcularimiz uzerinde gormekteyiz. Sporcularimiz sadece teknik Kondisyon ‘Psikolojok Calismanin disinda Beslenme konusunda Biyomekanik konusunda ayrica dunyadaki digger ulke sporcularinin nasil ve ne sartlar altinda calistiklari hakkinda da bilgi sahipleri olmali saglanmaktadir.
Buradaki calismalarimizda halen en buyuk onceligimiz sporcularimizin olumlu ve olumsuz sartlarda nasil calisma yapmalari yonunde ve konsiyon ve fizik olarak onlari hazir hale getirmek uzerinedir. Bu calismlarimizin verimligini test etmek icinde antrenman yogunlugunun %50 si mesafe atisi olarak yapilmaktadir. Bundan onceki kamplarda yer alan kadet ve genc sporcularimizda bu kampta yer alarak Gencler ve Kadetler Dunya sampiyonasina hazirlik calismlarina baslamislardir Tum yogunlugumuz ve dikkatimiz buyukler ve gencler dunya sampiyonasina verilmis olup bu yonde de hem Federasyon olarak hem Milli Takim Teknik ekibi ve sporcularimiz olarak bizler bu her iki yarismalarda da basarili olacagimiza inanmaktayiz. Ulkemizi Olimpiyatlarda temsil edecegimize olan inancimiz tamdir.

Tum sporcular ve Teknik ekip yaptiklari isin sorumlugunun farkinda olup’ bu sorumluluklarinin dogrultusunda gerekli hassasiyeti gostermektedirler. Kamp da bulunan sporcularimiz arasinda tam bir uyum ve dayanisma olup’ gayet huzurlu ve verimli bir kamp donemleri yasakmatayiz.

Bu surecte Federasyon Baskanimiz Abdullah Topaloglu olmak uzere tum Fedarsyonumuz ve Teknik ekibimiz ve İllerimizdeki Tum antrenorlerimiz calsimalarimizda bizlere gerekli destegi saglamaktadirlar. Ayrica burada bu imkanlarin saglamasinda Il Mudurlugumuz ve il Temsilcimiz Nursen Cokak ve antrenorlerimizden Ayhan Uzuntas ayri bir gayret sarf etmeside bizleri menmun etmistir.

Kampimiz asagidaki sporcular ve antrenorlerlerle devam etmektedir .

Kim Jeong Ho ; Teknik director
İzzet Tekeli ; Antrenor
Alper Aytaçoğlu ; Antrenor
Mustafa Cinar Aydin ; Kondisyoner

SPORCULAR :
1. Enes Ugurlu
2. Bugra Erbay
3. Sermet Cinar
4. Cevdet Demiral
5. Goktug Ergin
6. Hasan Orbay
7. Fatih Bozlar
8. Selma Kaya
9. Damla Ergin
10. Neslihan Cakiroglu
11. Begunhan Unsal
12. Selen Ozkaya
13. Begul Lokluoglu
14. Osman eskici
15. Ibrahim Gulacar
16. Kerem Kirsever
17. Zeynep Unal Isilsu
18. Nisan Cermikli
19. Aybuke Aktuna
20. Yusuf Corba

- Kaynak : Milli Okçuluk Antrenörü İzzet Tekeli
-
Basından :

Denizli'de kamp yapan Okçuluk Milli Takım sporcularına, okçulukta kas gruplarının nasıl kullanılacağı ve beslenmenin atışlar üzerindeki etkileri konusunda eğitim semineri verildi.

İspanya'da Mart ayında yapılacak olan Büyükler ve Gençler Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Okçuluk Milli Takım sporcuları, kas gruplarının nasıl kullanılacağı ve beslenmenin atışlar üzerindeki etkileri konusunda bilgilendirildi.
Polis Evi Toplantı Salonu'nda verilen eğitime 20 milli takım sporcusu katıldı. Sporculara eğitim seminerini, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hayri Ertan ve Ankara Üniversitesi'nden Efsun Karakoç verdi.Seminerde Ertan, okçuların kas gruplarının nasıl çalıştığını bildiği zaman çalışmalarda çok fazla efor sarf etmeden atışlarını daha rahat yapabileceğini, bu doğrultuda sporcuların atışlardaki puan grafiğinin de sürekli yukarılara doğru çıkacağını ifade etti.
Milli Takım Antrenörü İzzet Tekeli de Denizli kampının çok verimli geçtiğini belirterek, kampın 21 Ocak tarihinde sona ereceğini söyledi.Kentte gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını dile getiren Tekeli, Mersin'de yapılan kampın da iyi geçtiğini, fakat Denizli'de kondisyon, biomekanik ve fizyolojik yönden daha iyi şartlarda çalıştıklarını belirtti.
Çalışmaların sporcular üzerinde etkisini göstermeye başladığını ifade eden Tekeli, Denizli'deki kampın bitiminde 22-23 Ocak'ta İzmir'de yapılacak olan Okçuluk Salon Türkiye Şampiyonası'na geçeceklerini dile getirdi.
- Kaynak : Okçuluk Milli Takımı Denizli'de (http://www.hurriyet.com.tr/spor/amatorsporlar/16766539.asp)

Hiç yorum yok:

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters