Cuma, Nisan 04, 2008

Okçuluk Dünya Kupası 1. ayağı, 1-5 Nisan 2008

- - - - - - - - - - - - - - - - - -- Fotoğraflar Fıta' dan .
.
-YARIŞMANIN DEĞERLENDİRMESİ :
- Okçuluk Dünya Kupası' na katılma sebebimiz her ne olursa olsun, her yarışma derece almamış artık şart. Neden şart, çünkü artık okçuluk sporunu birileri izliyor ve takip ediyor. Devletten para yardımı almak için derece şart, milletin paralarının boşa gitmemesi için şart, reklamın en iyisi sporla olanıdır, dereceye girersek Türkiye' nin adını Dünya'ya duyuracağız. Ne kadar çok olumlu haberimiz Dünya'da duyulursa ülkemize her yönden getirisi var. Devlet bize bir takım imkanlar veriyorsa, o imkanları yine milletin lehine kullanmak için her şey yapılmalı.
- Bir çok arkadaşım yazmış siteye sağolsunlar. Evet artık boşa geçirecek ne zaman ne de imkan var. Bakın devlet bize ayırdığı bütçeyi kısmaya başladı, eğer başarılı olamazsak işimiz zor. Bence bizim için önemli olan ve derece alabileceğimiz yarışmalara, madalya alabilecek sporcularımızın gitmesi için gereğini yapalım. Onun dışındaki yurt dışı yarışmalarına gitmeyelim, tabana yönelip yeni sporcularımıza yatırım yapalım.
- Bu yarışmaya katılan tüm sporcu kardeşlerimiz ellerinden geleni yaptılar buna inanıyorum. Derece olmadı, ama amaç bir şeyleri görmek ve daha iyisini bulmaksa amenna , o zaman bundan sonraki yarışmalarda daha iyi sonuçlar bekliyoruz artık.
- Bu yarışmaya katılan antrenör ve sporcularımız çok tecrübeli bir ekipti. Ve ben bu sporcularımızdan önümüzdeki yarışmalarda mutlaka derece bekliyorum, Avrupa açıkhava şampiyonası da dahil olmak üzere. Avrupa açıkhava yarışmasından sonra oturup, gençler yönelik bir program yapılması şart, hemde kalıcı bir program. Halen devam eden tüm elit sporcularımızlada birebir ilgilenilmeli ve dahada başarılı olmaları için ne gerekiyorsa yapılmalı. Çünkü bu sporcularımıza ihtiyacımız var, niye var, tecrübelilerde ondan. Bakın bu yarışmada derceye girenlere hepsi yılardır ok atıyor. Aşağıda ferdi sıralamaya giren isimlerin üstlerine tıklayın CV lerine bir bakın. Okçuluğun yaşı yok, bu nedenle çok şanslıyız aslında. Daha önce de çok başarılı sporcularımız vardı, sahip çıkabilseydik şimdi çok daha güzel yerlere daha kolay gelebilecektik.
- Sonuç; bu yarışma bitti. Kısa vadede Avrupa şampiyonası ve Dünya gençler şampiyonasına iyi hazırlanalım.Yeni okçular yetiştirelim,elit sporculkarımıza sahip çıkalım. Kore'li Hocamız antrenör ve sporcularımızı yetiştirsin, bizde O' na sahip çıkalım destekleyelim. Her kampta yeni yeni antrenör arkadaşlarımıza görev verilsin, uygulamalı olarak bilgilerini geliştirsinler, bölgelerinde de daha kaliteli sporcular yetiştirsinler. Saygılar.
.
.
.

- OK OK FİNAL YARIŞMALARINI SEYREDİN ... >>>

FERDİ SIRALAMA ( final ) :

Compound Yay Bayanlar İlk Dört :
1- VAN NATTA Jamie USA 694 / 1 BYE 114 114 113 116 106
2- BUDEN Ivana CRO 676 / 6 BYE 106 111 112 115 97
3- LOGINOVA Albina RUS 681 / 2 BYE 113 110 112 106 112 T9
4- BOUILLOT Amandine FRA 679 / 4 BYE 109 109 109 111 112 T8

Compound Yay Erkekler İlk Dört :
1- COUSINS Dave USA 700 / 6 117 118 113 115 116 111
2- TIMMS Robert AUS 690 / 16 115 117 114 115 115 108
3- COGHLAN Patrick AUS 695 / 12 115 114 115 112 114 113
4- GRIMWOOD Liam GBR 681 / 34 118 117 113 114 114 102

Recurve Yay Bayanlar İlk Dört :
1- VALEEVA Natalia ITA 639 / 3 102 106 100 109 111 105
2- ERDYNIYEVA Natalya RUS 649 / 1 94 107 108 110 103 101
3- SCHUH Berengere FRA 618 / 28 106 107 97 108 102 101
4- UNRUH Lisa GER 589 / 47 102 102 97 104 102 91

Recurve Yay Erkekler İlk Dört :
1- DI BUO Ilario ITA 661 / 7 108 107 112 107 108 108
2- KUO Cheng Wei TPE 670 / 1 106 109 102 109 108 104
3- TSYREMPILOV Baljinima RUS 669 / 3 109 110 109 109 107 110
4- RAI Tarundeep IND 667 / 5 109 110 111 108 106 99
---------------
- Yarışmadan Notlar :
- Recurve yay kategorisinde iki İtalyan sporcu, compound yay kategorisinde de iki Amerikalı sporcu şampiyon oldu. Detaylı Haber... >>>

Archery World Champs - Archive 1961 - Oslo (FITA' dan)

23 yorum:

Adsız dedi ki...

yorum yapılacak bişey yokki sonuç ortada sadece başarısızlıkları üzerine yorum yazılır ama parmaklarımı yoramam doğrusu

Adsız dedi ki...

Ben değerlendirdim Koca bir 0 ( sıfır) verdim hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Ne kadar rahat yorum yazıyosunz.. Dışarıdan başarısız demek kolay..
O kadar kolay mı başarılı olmak peki.Herkesin yeteri kadar gayret gosterdiginden şüphem yok.. Gayretli sporcular olmasalar o takıma giremezlerdi zaten..
Eminim ki o takımda olan sporculardan bu yazıyı okuyan olacaktır.. Ümit vermek, teselli etmek gibi olumlu sonuc verecek bir davranıs göstermek yerine böyle sacma sapan yorumlar yazıyorsunuz..Bunlar Türk Okçuluğu için yararı olmayan şeyler..
Ben sporcularımızı tebrik ediyorum.. Oraya gidebilmek de belli bir çalışma gerektiriyor çünkü..

Unknown dedi ki...

bu takıma "koca bir (0) sıfır" verebilecek kadar kendine güvenen arkadaş bugune kadar kazandığı madalyaları bir yazarsa bir not biz verelim ona. arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben şu an takımda olmayan biri olarak yazıyorum.. seçme yarışmalarında kimse kimsenin kolunu bağlamıyo, bu beğenmediğiniz takımı geçin veya geçecek sporcular yetiştirin de ondan sonra burda ahkam kesin..

Unknown dedi ki...

kelimelerim yanlış anlaşılmasın.. bu takım için okadar çok emek ve zaman harcayan insanların bu şekilde eleştirilmesi hiç hoş değil çünkü yarın bizlerde o takımda olabilmek için elimizden geleni yapacaz ve sonun da bu şekilde eleştirilmek sanırım herkesin şevkini kıracaktır..

Adsız dedi ki...

Aman gözlerim yaşardı sporcu yetiştirmek antrenörlerin sorumluluğu biz yorumcuların değil tabi onlarada ne kadar fırsat tanınırsa o ölçüde sporcu yetiştirebilirler burda olay sadece sporcuların başarısızlığı değil komple sistemin başarısızlığıdır. olaya sadece yüzeysel yaklaşımla bakmayın lütfen!

Adsız dedi ki...

Takımın aldığı kötü sonuçları eleştirmek ne zamandır suç oldu başarılı sonuçlar alsınlarda bizde övünç yorumları yazalım sanki kötü sonuçların mümessilleri başkalarıymış gibi yorumda bulunanlar eleştiriliyor. müsabakadan eli boş bizmi döndük onlarmı? lafa geldimi mangalda kül bırakmıyorsunuz, hemen savunmaya geçiyorsunuz Yarışmada alınan bu kötü sonuçun açıklamasını yapın o zaman yüreğiniz yetiyorsa. ne yanlıştıda böyle başarısız bir sonuç alındı. açıklayabilen açıklasın bizde bilelim.

Adsız dedi ki...

(Dışarıdan başarısız demek kolay..)
diyen arkadaş bu işin içi - dışı diye bir kavrammı var sen sıralamaya ve puanlara bakmadan konuşuyorsun galiba bu alınan sonuçların neresi tutarlı söylermisin. biz burada sporcu antrenör ve idarecileri tebrikmi edeceğiz. bu sonuçlardan sonra herkes bulunduğu yerin sorumluluğunu bilsinde konuşsun

Adsız dedi ki...

Göktuğ birader biz burada ahkam kesmiyoruz. gerçek neyse onu yorumluyoruz kendine o kadar çok güveniyorsan Takıma girdiğin ilk Uluslararası yarışmada senide görürüz gir dereceye utandır bizi ama giremezsen benide eleştirecekler diye gocunma olurmu?

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Sonunda ana fikirde anlaştık Hamdy
şimdi Takıma sıfır verdim lafı sonuçta bir Teşbih'tir. yani takımın kötü bir sonuç almış olduğunu belirtmek için kullanılmış bir benzetmedir. ben burdan sana 10 verdim desem ne yazar 0 verdim desem ne yazar. ister katıl ister katılma ama bana saçma sapan laf yetiştirmeyi bırak artık takıma girmek için bizde uğraşıyoruz diyorsun iyi güzel uğraş bakalım başarılımısın değilmisin seni de görürüz burada hakkında şahsi bir eleştiride bulunmadığım halde habire kendine durumdan vazife çıkartmayı görev sayan bir zihniyetle sataşıp duruyorsun derdin nedir? anlamadık beğenmediysen yorumları senin sorunun sataşmayı bırak kimsede sana karşılık vermesin.

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ne o gerçeği yüzüne vurdular diye zorunamı gitti burada millete laf yetiştiren yorumculara sataşan sensin senden başka yorumcuları itham eden yokki şunu demişler şöyle yazmışlar diye hem sen niye yorumculara laf yetiştirme ihtiyacında hissediyorsun ki kendini her hangi bir zümreye tarafmı görüyorsun kendinide asıl konunun dışına çıkıp konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorsun. Yorumculara Laf yetiştirmeyi bıraksan artık diyoruz

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Kontrolünü kaybetmeye başladın farkındamısın? ne o zeka özürlü lafları sen çok mu zekisin paçalarını bağlada akmasın bari ziyan olur sonra senin gibi ismi cismi belli olmayan biriyle ne gibi bir sorunum olsun ki asıl sorunlu olan sensin halen daha sataşmaktan geri durmuyorsun git işine yazma buraya konu dışında saçma sapan laflar işgal ettin forum sayfasını yeter çek git işine

hamdy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

cevap vermeye gerek duymadığını söyleyen şahsa bakın hemen laf ebeliğine soyunmuş sanki seni adamdan sayan varda git kendi seviyesiz ortamında tartış kiminle tartışacaksan çok meraklıydım sana cevap yazmaya diğer arkadaşlar kusura bakmasınlar böyle kaleminden çıkanları kulağıyla duymayanlarla uğraşmayı gerçekten gereksiz buluyorum ama elemana forum konusu ile ilgili yorumunu yaz başkalarının yorumu seni ilgilendirmez diyorsun habire sataşacak birini arıyo amacı belli zaten ortamı germek.

Adsız dedi ki...

Bu Hamdy midir? Hamsimidir nedir amma küstah bir şahısmış ya bütün form sayfası boyunca bunun atışmaları ile dolmuş sana ne be arkadaş kim ne yazmış çizmiş ne kurcalayıp ortalığı bulandırmaya çalışıyorsun çek git işine sülük gibi yapışmış sayfaya be.. sanamı düştü eleştirenlere cevap yetiştirmek. konuyla ilgili eleştiri yazacağına forma katılanlarla tartışmaya giriyor. böyle elemanları foruma sokmamak lazım.

Adsız dedi ki...

Bu şahıs bu foruma konuyla ilgili görüş belirtmekten ziyade başkalarının yorumlarını eleştirmek için girmiş anlaşılan editörden ricamız olacak bu zihniyetteki yorumları sitesine kabul etmesin çünki kimseye bir faydası yok bu kısır döngü atışmaların boşyere kuru laf kalabalığı oluyor.

Adsız dedi ki...

Sanki sen hamdy den aşağı kalmıssın

Adsız dedi ki...

Kardesler arkadaslar.hepsi iyi güzel de takım iyi atınca alkışlalarlar kötü atıncada yerden yere vururlar.bence bırakın takımı çalıstıranlar yorum yapsın neden böyle oldu diye..sonuçta ortada bir emek bir çaba var.kimse istemez tabikide oraya gidip sıralamaya girememeyi ama oluyo bu.inşallah öbür yarışmada olur.birde federasyonumuz genç antrenör arkadaslara kamplarda şans verirse okçuluk sporu daha ileri seviyeye gelir diye düşünüyorum.çünkü yeni başlayan bölge antrenörlerinin tecrübeye ihityacı var.bunuda kamplarda seminerlerde öğrenecek.tüm okçuluk camiasına saygılarımı sunuyorum.

vedat erbay dedi ki...

arkadaşlar tüm yorumları okudum. ben bu yarışmaya katılan biri olarak söylüyorum evet başarısız olduk .peki başarıyı bulan ve becerebililen arkadaşlar lütfen söyleyin veya gelin öğretin bizde başaralım veya yeni arkadaşlar yetişsin veya yetiştirin başarıyı hep beraber alkışlayalım unutmayınki sizin kadar bizde türküz ve bu ülke adına yarışıyoruz bir birimizi eleştirelim tabi ama lütfen sonuçta olumlu ve faydalı bir yerde buluşalım hep beraber ilerleyelim bu spor hepimizin.ben kendi adıma sölemek istiyorum bu sporu yapmak için maddi manevi çok fedakarlık yapıyorum .ve inanıyorumki bu ülkede çok kişiyi okculuğa başlattım ve öğrettim.ama tüm bunlara rağmen tabiki eksiklerimde vardı kim dört dörtlükki.türkiye de yarişlar yapılıyo ve bu yarışmalardaii olanlar takıma giriyo. eğer gercekten diğer arkadaşlarda özveri ile çalışırsa onlarda girecek belki dahada başarılı olacak. ben böyle arkadaşlar çıksın isterim. ama herkeze rica ediyorum kişisel atışmalar yerine sporumuzu olumlu duruma getirecek konuları tartışalım.ben derece alamadığımda mutlumuyum sanıyosunuz hayır sizden daha fazla üzgünüm ve daha cok çalışıyorum. lütfen arkadaşlar sizlerde çalışın ve geçin bizleri dereceler alın inanın kalpten alkışlarım sizi. ben bu spora başladığımda hiç bişriniz yoktu belki. ama lütfen sizden tekricam eleştirir ken hakarete girmeyelim .
ben sizlere tek birşey söylemek istiyorum oturun ve bir düşünün sonra ben 14 yıl araverdiğm okculuk sporuna 14 yıl önceki bilgilerimle geldim ve ilk yarışmada milli takıma girdim.bence bu ülkede sporun fazla ilerlemediğini gösterir .buradaki hata kimde sporcularda çünki ii çalışmıyolar antrönörlerde çünki yetenekli öğrenci bulmuyorlar sizlere sesleniyorum milli takım haricindeki antrönörler buyurun meydan herkeze açık yetiştirin ii sporcular geçin bu işlerin başına .sadece konuşmayla ve eleştirmeyle olmuyo bu işler. ben başlarken bu spora oğlumu da yetiştirdim bir yıl sonra milli takıma girdi. ben fahri olarak yetiştirdim onu. sizler bölgelerde hocalık yapıyosunuz buyurun işiniz bu yetiştirin arkadaşlar. madem beğenilmiyo bu takım yapın bişiler .ii biryere getiin okçuluğu. ama lütfen yüz yüze bakıyoruz bu camiada bir birimizin kalbini kırmayalım. eleştirelim tabi. ama sonunda bir ortak noktamız olsun.
son olarak şunu söylemek istiyorum evet bu yarışmada başarısız olduk kabul ediyorum ve eleştirilerinize saygı duyuyorum yorumlar bölümünde çok şey yazılmış ne hoş.
ama bişide sormaktan kendimi alamıyorum bu yorum yapan arkadaşlara. italya da avrupa şampiyonasında 3. olduk ama o yazının altında hiçbir yorum göremedim neden güzel şeyleride yorumlamıyosunuz.
lütfen arkadaşlar komplexlerimizi kusmayalım. sizden ricam iyide yorum layalım kötüyüde adil davranalım .bu spor hepimizin bizler biryerlere getireceğiz bu sporu hep beraber el ele verelim ve yüceltelim ve yükseltelim bu sporu.en ağır eleştirilerinizdahi olsa yazın ama medeni cesaretinizi kaybetmeyin kim olduğunuzuda yazın nedir o ismsiz?yazalım birbirimizi eleştirlim ama aynı camiadayız bir birimize olan saygımızı bozmayalım. herkeze saygılar

hamdy dedi ki...

Helal olsun Vedat abi ya. O kadar yorumda anlatmak istedigimi toplamışsın resmen. Sonunda hep bana karsı eleştiri yapılınca yorum yazmaktan bıkıp hepsini silmiştm. Sağolasın yorumun için (:

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters