İnternette dolaşırken gördüm; böyle bir proje gerçekten varmı, varsa ne durumda, biterse gerçekten çok güzel olacak .
Antalya Okçuluk İhtisas Kulübü
Tasarım Ekibi : İlhan Selim Kural
Yardımcı Mimar(lar): Oya Caymaz,Sinem Konu Keskinok,Veli Kural
Mimarlık Ofis(ler)i : Kural Mimarlık ve Planlama
İşveren: Antalya Okçuluk İhtisas Kulübü
Proje Tarihi :2000
Proje Tipi :Sosyal Tesis
Açıklama :
Mimari programda okçular ve kulüp üyeleri için yarışmalar sırasında Antalya dışından gelen ekiplerin hiç değilse bir kısmının misafir edilebileceği bir konaklama bölümü (otel), eğitim ve seminer imkanlarının yanısıra sporcuların kondisyon çalışmaları ile atış antrenmanlarını yapabilecekleri bir kapalı salon, yemek ve dinlenme imkanlarının yer alması istenmiştir. Müsabakalar sırasında kullanılan hakem odası, kayıt odası, vb. mekanların yanısıra yapıda bir otelin gerektirdiği tüm donanımları yer almıştır. Yapının formunda okçuluk sporunun dinamik karakteri yansıtılmaya çalışılmıştır. Her iki kolun birbirinden belli bir açıda ve ileri geri hareketlerle kopartılması ve orta holün üstünün basık ve asimetrik bir tonozla örtülmesi, yapıda dinamizm arayışının yanısıra arsanın ince uzun geometrisinin de sonucudur. Yapının uzeyine yerleştirilen pergolalı seyirci terası da bu geometriyi güçlendirmektedir.
-( Sitedeki bu yazının son güncelleme tarihi : 27/06/2005 12:13 )
ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )
Okçuluk ve Fatih
Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".
Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
Okçuluk Bir Ata Sporudur
Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu.
Devamı...>>
Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk