Çarşamba, Aralık 22, 2010

HEDEFIMIZ LONDRA

HEDEFIMIZ LONDRA

Olimpiyat kotası alabilmek için, Bilimsel bir platformda yapılan recurve yay Milli Takım Kampı, Kim Jeong Ho, İzzet Tekeli ve Alper Aytaçoğlu gözetiminde 13 sporcuyla Mersin' de devam ediyor. Milli Takimimiz 2010 yili Temmuz ayinda ilkini Elmadagda gerceklertirdigi kampinin Mersin ayaginda Gunde cift antrenman ve cift Yuklenme periyoduyla calismalarina devam etmektedir.
Milli Takimimizin Teknikdirektoru Kim Jeong Ho , Antrenorler İzzet Tekeli ve Alper Aytaçoğlu’ Kondisyoner Mustafa Cinar Aydin gozetiminde sabah Kahvalti oncesi kosusuyla baslayan calisma atis antrenmani ve kondisyon yuklenmesi ve aksam kosu programi ile sonlanmaktadir. Izzet Tekeli Hocamizin verdigi bilgiye gore;
'' Yogun bir tempoda devam eden calismalar Kondisyon yuklenmesi ’ Psikolojik Antrneman , Biyomekanik (Hayri Ertan) Beslenme, Farmokolojik, ve diger destekleri de Hacettepe Universitesi nin Tercubeli Spor bilim adamlari tarafindan verilmekte, bu degerlere antrenman programi hazirlanip ona gore bir calisma yapilmaktadir. Ilk asamada programram geregince Sporcularin Kondiyon yonunden eksikliklerini tamamlayip bunu teknik ve diger destekleyici unsurlarla bir araya getirerek takimi hazir hale getirmektir .
Tekeli calismalarinin oldukca neseli bir ortamda devam ettigini sporcular ve teknik heyet arasinda uyumlu bir calsima surecinin yasandigini bununda sporcular ve bizleride oldukca olumlu yonde etkilemektedir. Federasyon Baskanimiz Abdullah Topaloglu basta olmak uzere Tum Federasyon yonetimi bizlere uzun mesafede calsima imkani sunabilmek icin tum imkanlarini ve mesaileini bu yonde harcamislardir Baskanimiz ve Tum Fedarsyonumuza tsk ederiz .
Mersinde ki calismlarimiz agirlikli olarak Teknik Kondisyon calismayla birlikte Mesafe atis calsimlarini da icermektedir Burdaki calismlarimiz Denizli Kampindan sonra salonda 90-70 -60-50-30 mesafelrinide calisma imkanini bulmamizda ayri bir imkan olarak degerlendirmekteyiz. Burada bu imkanlarin saglamasinda Il Temsilcimiz Aytekin Atas ve antrenorlerimizden Alper Cosar ayri bir gayret sarf etmeside bizleri menmun etmistir kendilerine tesekkür ederiz.
Tum Takimlar ve Teknik heyet olarakda bizler 2011 yilinda kotalarimizi alip 2012 Olimpiyatlarinda yerimizi alacagimiza ve dunya sampiyonlarinda basarili olacagimiza inanmaktayiz ve bu yonde de bir hedef olarak buna inanamakta ve bu noktaya kendimiz motive etmekteyiz .

Takimizda ilk ana hedef her ne kadar olimpiyat kotasi olarak belirlensen de bu doneme kadar yapilacak yarismlarda da Dunya kupasi Avrupa grand prixlerde de madalya ve istenilen performansi elde etmektir kotayla birlikte hem Buyukler Dunya Sampiyonasinda hemde Gencler Dunya Sampiyonlarinda ulkemize madalya getirmek te ayri bir hedefimizdir. 15 Aralikta baslayan kampimiz 25 Aralik aksamina kadar devam edecek olup ardindan 2011 yili programina gore hazirliklarimiz devam edecektir. ''

Kampimiz asagidaki Sporcu ve antrenorlerlerle devam etmektedir .

Kim Jeong Ho; Teknik director
İzzet Tekeli; Antrenor
Alper Aytaçoğlu; Antrenor
Mustafa Cinar Aydin; Kondisyoner

SPORCULAR :

1. Enes UGURLU
2. Bugra Erbay
3. Sermet Cinar
4. Cevdet Demiral
5. Goktug Ergin
6. Hasan Orbay
7. Fatih Bozlar
8. Selma Kaya
9. Damla Ergin
10. Neslihan Cakiroglu
11. Begunhan Unsal
12. Selen Ozkaya
13. Begul Lokluoglu

----- Basından : Okçuların Mersin Kampı Tamamlandı ... >>>

Çarşamba, Aralık 08, 2010

ARŞİV ( Aradıklarınızı Bulun )

Okçuluk ve Fatih

Rekor Kırdı, Hayatını Kurtardı :
Özbay Güven, Osmanlı Devleti'nin sporcuyu anında ödüllendirdiğini de belirtiyor. "Osmanlı sporcuyu hem korur, hem de anında mükafatlandırırdı. Osmanlı'nın sporcuya değer vermesini size bir örnekle anlatayım. Solak Sinan Subaşı, Fatih Devri'nin en büyük kemankeşlerinden birisiydi. Okmeydanı'nda da 1200 gezin üzerinde iki rekoru vardı. Sinan Subaşı, Silifke Kalesi'nin komutanıyken Karamanoğulları kaleyi ele geçirince Fatih öldürülmesi için ferman verdi. Fakat o sıralarda Sinan Subaşı rekorlar kırdığı için padişah kendisini affederek 'Kanını menziline öndül (ödül) koydum' dedi".

Fatih'in Oku :
Ayasofya'ya girdikten sonra Fatih , bir ok çekip '' alametim olsun '' diyerek Ayasofya kubbesinin ta ortasına attı.Bu okun yeri halen görülmektedir.
( Evliya Çelebi Seyehatnamesi 1.Cilt Syf:76,Çeviren : Mehmet ZILLİOĞLU )
- Okçuluk antrenmanları; mutlaka bir antrenör eşliğinde ,emniyet tedbirleri alınmış güvenli bir alanda ve kimseye zarar vermiyecek bir şekilde, yapılmalıdır.
KENDİNİZE DEĞER VERİN : A K R A F M C A N L I Y A Y I N

Okçuluk Bir Ata Sporudur

Okçuluk insanlığın varoluşuyla birlikte doğmuştur.Türkler ok ve yayı hem sanatsal hem de teknolojik açıdan ele alıp günümüze kadar getirmişlerdir.Osmanlı'larda okçuluk zirveye çıkmış ; top menzilinin 600 m. olduğu zamanlarda osmanlı okları 800 m.yi geçiyordu. Devamı...>>

Hakkımda

Fotoğrafım
KOCAELİ, İzmit, Türkiye
1968 doğumluyum.Beş yaşından beri ok atıyorum, 1981 yılında 13 yaşımda lisanslı olarak resmi anlamda okçuluk sporuna başladım.1987 yılından itibaren okçuluk antrenörlüğü yapıyorum.Milli Takım Antrenörlüğü yaptım; on tane antrenör, iki bölge antrenörü ve bir milli takım antrenörü ayrıca bir çok milli sporcu yetiştirdim.Sporcularım rekorlar kırıp, sayısız şampiyonluklar kazandı.İktisat fakültesi mezunuyum.1990 yılından itibaren kadrolu okçuluk antrenörü olarak görev yapmaktayım.1991 yılından bu yana da Türk-Osmanlı Okçuluk Tarihi ve olimpik bir spor dalı olan günümüzdeki Okçuluk Sporu hakkında araştırma yapmaktayım. Okçuluk Türklerin ilk ata sporudur ve ben de okçuluk sporunu çok seviyorum,okçuluğun yayılıp gelişmesi için çalışıyorum, bu nedenle Türk okçuluğunu hakkettiği yere getirmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum. -He was born in 1968 -Turkey.He has begun archery in 1981. Since 1987 he has been archery trainer. He has worked as Turkish National Team Trainer; educated many archers and already continue to this nice and hard job; studied Economy. He was born to be an archer ; try his best to develop archery in Turkey and World.

Beğendiğim Kitap : Zen ve Okçuluk


Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

free counters